Töki pompos Sütőtöktől
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
30g tej17 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
108 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
80g kolbász362 kcal
-
60g paprika10 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
150g tej84 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
300g füstölt-főtt tarja540 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
500g trappista sajt1760 kcal
-
400g kolbász1808 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
4g tej2 kcal
-
13.4g burgonya8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.4g lilahagyma1 kcal
-
14 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
13.4g trappista sajt47 kcal
-
10.7g kolbász48 kcal
-
8g paprika1 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 86.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4493.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 828 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 2853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 337.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 272 micro
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 342.2 g
Zsír
-
Összesen 434.6 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22466.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 4141 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 467 mg
-
Foszfor 3277 mg
-
Nátrium 14267 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1688.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2303 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 812 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 2110 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 2123 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1362 micro
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
1.5 dl tej
-
5 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
450 g tejföl
-
40 dkg kolbász
-
3 db paprika
-
3 db paradicsom
Elkészítés
- A krumplit megfőzzük (héja nélkül, felkockázva), áttörjük, és kicsit besózzuk.
- Az élesztőt felfuttatjuk a tejben: ehhez a tejet mikróban megmelegítjük jó langyosra, de nem forróra, majd csipet cukorral belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 5-10 percet várunk, míg felfut, azaz felhabosodik.
- Ezután az élesztőt kézzel, jó alaposan összedolgozzuk a liszttel és a krumplival homogén tésztává. Nem kell megijedni, ha nagyon ragad, ez ilyen kis küzdős fajta. :)
- Egy órát meleg helyen kelesztjük,letakarva konyharuhával. Én ezt úgy szoktam, hogy bekapcsolom a legalacsonyabb hőmérsékletre a sütőt, amikor elkezdem készíteni a pompost, majd ha kicsit felmelegedett, kikapcsolom. Így lesz egy kb. 50-60 fokos hője, amit szép lassan ad le, és pont jó langyos lesz a kelő bucinak. :)
- Ha megkelt, kiolajozunk egy nagy tepsit vagy sütőlapot (legyen legalább 3-4 cm pereme), majd 1 cm vastagon belenyújtjuk-nyomkodjuk-terítjük a tésztát, és forró sütőben 15 percig félkészre sütjük.
- Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymát, megborsozzuk, icipicit megsózzuk (mert a kolbász, a sonka, a sajt is sós!), felkockázzuk a zöldségeket és a sonkát, kolbászt.
- Ha félkészre sült, kivesszük a tésztát, megkenjük vastagon a tejföllel, megszórjuk a sonkával, kolbásszal, zöldségekkel, a reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.
- Akkor van kész, ha szépen rápirult a sajt. Azesetleg kimaradt tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x45
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 417
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 31338
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Ajánló
Azoknak, akik szeretik a nagyon laktató, olyan igazi "gyomorba ülős", rusztikus ételeket és a magyaros ízeket. A feltétet én mindig az itt leírtak szerint szoktam, de szabadon lehet variálni bármilyen kéznél levő felvágottal, szalámival, szalonnával, füstölt és fűszeres sajtokkal, akár főtt tojással is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sokszor láttam, és egyszer ettem is kemencés lángost, azaz töki pompost a vásárokban, ahhoz képest, hogy milyen isteni illata és milyen borzalmas ára volt, elég szegényesnek találtam. Alig volt rajta "cucc", én meg mindent jó gazdagon megpakolva szeretek készíteni. Az ötletet viszont fantasztikusnak találtam, ezért némi utánajárás és olvasgatás után megpróbáltam itthon megsütni a számomra tökéletes töki pompost. Sikerült. :) Nem száraz, nem fojtós, nagyon laktató, nincs róla kispórolva semmi, a tésztája pedig akár egy finom, meleg krumpliskenyér.