r
Nosalty Logó

Töki pompos Sütőtöktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sütőtök89
Töki pompos Sütőtöktől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4493.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.2 g

Zsír

  • Összesen
    434.6 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22466.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    4141 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    3277 mg
  • Nátrium
    14267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2303 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2110 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2123 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 7467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük (héja nélkül, felkockázva), áttörjük, és kicsit besózzuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben: ehhez a tejet mikróban megmelegítjük jó langyosra, de nem forróra, majd csipet cukorral belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 5-10 percet várunk, míg felfut, azaz felhabosodik.
  3. Ezután az élesztőt kézzel, jó alaposan összedolgozzuk a liszttel és a krumplival homogén tésztává. Nem kell megijedni, ha nagyon ragad, ez ilyen kis küzdős fajta. :)
  4. Egy órát meleg helyen kelesztjük,letakarva konyharuhával. Én ezt úgy szoktam, hogy bekapcsolom a legalacsonyabb hőmérsékletre a sütőt, amikor elkezdem készíteni a pompost, majd ha kicsit felmelegedett, kikapcsolom. Így lesz egy kb. 50-60 fokos hője, amit szép lassan ad le, és pont jó langyos lesz a kelő bucinak. :)
  5. Ha megkelt, kiolajozunk egy nagy tepsit vagy sütőlapot (legyen legalább 3-4 cm pereme), majd 1 cm vastagon belenyújtjuk-nyomkodjuk-terítjük a tésztát, és forró sütőben 15 percig félkészre sütjük.
  6. Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymát, megborsozzuk, icipicit megsózzuk (mert a kolbász, a sonka, a sajt is sós!), felkockázzuk a zöldségeket és a sonkát, kolbászt.
  7. Ha félkészre sült, kivesszük a tésztát, megkenjük vastagon a tejföllel, megszórjuk a sonkával, kolbásszal, zöldségekkel, a reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre.
  8. Akkor van kész, ha szépen rápirult a sajt. Azesetleg kimaradt tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 31321
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik a nagyon laktató, olyan igazi "gyomorba ülős", rusztikus ételeket és a magyaros ízeket.  A feltétet én mindig az itt leírtak szerint szoktam, de szabadon lehet variálni bármilyen kéznél levő felvágottal, szalámival, szalonnával, füstölt és fűszeres sajtokkal, akár főtt tojással is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Sokszor láttam, és egyszer ettem is kemencés lángost, azaz töki pompost a vásárokban, ahhoz képest, hogy milyen isteni illata és milyen borzalmas ára volt, elég szegényesnek találtam. Alig volt rajta "cucc", én meg mindent jó gazdagon megpakolva szeretek készíteni. Az ötletet viszont fantasztikusnak találtam, ezért némi utánajárás és olvasgatás után megpróbáltam itthon megsütni a számomra tökéletes töki pompost. Sikerült. :) Nem száraz, nem fojtós, nagyon laktató, nincs róla kispórolva semmi, a tésztája pedig akár egy finom, meleg krumpliskenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...