Tojással töltött gombás vagdalt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
24 kcal
Összesen
286
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1710
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
42.3g darált sertéshús77 kcal
-
20.3g főtt tojás31 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
21.1g gomba5 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
145
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 143.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
286
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.4 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3638.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1940 mg
-
Nátrium 982 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 859.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 395 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 1385 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1338 micro
Összesen
1710
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
4 db főtt tojás
-
2 db tojás
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
25 dkg gomba
-
1 kk mustár
-
só ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 ek zsemlemorzsa
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- 4 tojást sós vízben megfőzünk.
- A meghámozott és finomra vágott gombát és hagymát kis olajon megfonnyasztjuk. (Nem kell, hogy a levét elfője, mert a zsemlemorzsa felveszi ezt a nedvességet.)
- Hozzáadjuk a pirospaprikát és a mustárt. Kézmelegre hagyjuk hűlni.
- Eközben elkészült a főtt tojás, amit meghámozunk.
- A darált húshoz hozzákeverjük a gombás masszát és a 2 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Ha hígnak találjuk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
- Néhány csepp olajjal kikenjük az őzgerincformát vagy a kenyérsütő formát, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára vékony réteg húsos masszát teszünk, középre rakjuk a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11160
- Feltöltés dátuma: 2011. május 29.
Ajánló
A formában sütést érdemes kipróbálni, mert sokkal praktikusabb. Amikor kihűl, könnyen kifordítható a formából a vagdalt. Petrezselyemzöldet vagy majorannát is lehet belecsempészni, a gombával klasszikus kombinációk. Az eredeti recept tejbe áztatot zsemlékkel készíti zsemlemorzsa helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyszerű Stefánia vagdaltnál ízletesebbre vágytam évekkel ezelőtt, ma már csak így esszük!