r
Nosalty Logó

Tojással töltött gombás vagdalt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojással töltött gombás vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 286 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 1710 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 tojást sós vízben megfőzünk.
  2. A meghámozott és finomra vágott gombát és hagymát kis olajon megfonnyasztjuk. (Nem kell, hogy a levét elfője, mert a zsemlemorzsa felveszi ezt a nedvességet.)
  3. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a mustárt. Kézmelegre hagyjuk hűlni.
  4. Eközben elkészült a főtt tojás, amit meghámozunk.
  5. A darált húshoz hozzákeverjük a gombás masszát és a 2 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Ha hígnak találjuk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
  6. Néhány csepp olajjal kikenjük az őzgerincformát vagy a kenyérsütő formát, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára vékony réteg húsos masszát teszünk, középre rakjuk a főtt tojásokat, majd befedjük a maradék masszával.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 11127
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

A formában sütést érdemes kipróbálni, mert sokkal praktikusabb. Amikor kihűl, könnyen kifordítható a formából a vagdalt. Petrezselyemzöldet vagy majorannát is lehet belecsempészni, a gombával klasszikus kombinációk. Az eredeti recept tejbe áztatot zsemlékkel készíti zsemlemorzsa helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű Stefánia vagdaltnál ízletesebbre vágytam évekkel ezelőtt, ma már csak így esszük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...