r
Nosalty Logó

Tojásos-paprikás céklalevél kölessel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ZilkaZil
Tojásos-paprikás céklalevél kölessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3079 micro
  • β-crypt
    934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először száraz serpenyőben egy kevés sóval megpirítjuka magokat.
  2. A kölest alaposan átmossuk szitán, lecsöpögtetjük. Egy kevés olajon sóval, chilivel megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük a gyömbérrel és a citromhéjjal.
  3. Közben vizet forralunk egy kisebb fazékban, majd ha már lobogva forr, beleöntjük az ecetet, megsózzuk. Lejjebb vesszük a lángot,és beleütjük egyenként a tojásokat. Kb. 3 percig főzzük, amíg a fehérje teljesen kicsapódik. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük (buggyantott vagy puccosabb nevén posírozott tojás).
  4. A serpenyőbe nagyon kicsi olívaolajat teszünk, és épp csak megfonnyasztjuk rajta a céklalevelet. Kiszedjük, majd hirtelen megsütjük a vékony csíkokra vágott paprikát sóval, borssal.
  5. Tálaláskor mindent tányérokra teszünk, és megszórjuk a magokkal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2004
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Tojásos-paprikás céklalevél kölessel
ZilkaZil 127 recept

A vegetáriánus receptekben az a jó, hogy igaziból nem is receptek. Tulajdonképpen bármelyik összetevőjük helyettesíthető bármi mással, a lényeg, hogy minél változatosabban keveredjenek. A színek keverése nem csupán a szemünket gyönyörködteti, de abban is segít, hogy nagyobb utánajárás nélkül minél több antoixidánst tegyünk magunkévá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...