r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös áfonyatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös áfonyatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6360.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd darabonként a tojássárgákat.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kihűlt olvasztott vajat.

Tortaformához

  1. A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel.
  2. A tortaformába belesimítjuk a piskóta felét, ezt megszórjuk 10 dkg áfonyával, majd rásimítjuk a piskóta másik felét, és erre szórjuk a másik 10 dkg áfonyát.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Egy edénybe beleöntünk 1 dl tejet és 2,4 dl tojáslikőrt. Hozzáadjuk a két tasak vaníliás pudingport és a 8 dkg cukrot, és csomómentesre keverjük. Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat.
  2. Egy lábosba felforraljuk a többi tejet, és ha felforrt, akkor állandó kevergetés mellett belekeverjük a feloldott pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A zselatinlapokat kicsavarjuk, és belekeverjük a forró krémbe. Kihűtjük.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és 50 g tojáslikőrrel megcsepegtetjük a piskótalapokat.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótát, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tetejére

  1. A hideg tejszínhabot a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük habbá.
  2. A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.
  3. Tejszínhabrózsákkal díszítjük a tetejét és a 10 dkg áfonyával. Meglocsoljuk két evőkanál tojáslikőrrel.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 617
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös áfonyatorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Tibi sógorom névnapjára készítettem. Egy gasztronómiai újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom és mutatós torta. Az általam felhasznál hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 233 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...