Tojáslikőrös áfonyatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g áfonya14 kcal
Tortaformához
-
1g vaj9 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
Krémhez
-
43 kcal
-
91g tej51 kcal
-
36g tojáslikőr122 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Tetejére
-
126 kcal
-
5 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
3g tojáslikőr8 kcal
-
13g áfonya7 kcal
Összesen
733
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g áfonya114 kcal
Tortaformához
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Krémhez
-
343 kcal
-
730g tej409 kcal
-
290g tojáslikőr974 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Tetejére
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g tojáslikőr67 kcal
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
5854
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótához
-
12g tojás15 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g áfonya4 kcal
Tortaformához
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
Krémhez
-
3.3g vaníliás pudingpor12 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
10.5g tojáslikőr35 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
Tetejére
-
14.5g növényi habtejszín37 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
0.7g tojáslikőr2 kcal
-
3.6g áfonya2 kcal
Összesen
211
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
733
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 207.2 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6360.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1956 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 2079 mg
-
Nátrium 2022 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 769.6 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 616.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1739 micro
Összesen
5854
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
7.5 dkg vaj
-
17.5 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Tortaformához
-
1 dkg vaj
-
1 dkg finomliszt
Krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
7.3 dl tej
-
2.9 dl tojáslikőr
-
8 dkg cukor
Tetejére
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskótához
- A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd darabonként a tojássárgákat.
- Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kihűlt olvasztott vajat.
Tortaformához
- A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel.
- A tortaformába belesimítjuk a piskóta felét, ezt megszórjuk 10 dkg áfonyával, majd rásimítjuk a piskóta másik felét, és erre szórjuk a másik 10 dkg áfonyát.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krémhez
- Egy edénybe beleöntünk 1 dl tejet és 2,4 dl tojáslikőrt. Hozzáadjuk a két tasak vaníliás pudingport és a 8 dkg cukrot, és csomómentesre keverjük. Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat.
- Egy lábosba felforraljuk a többi tejet, és ha felforrt, akkor állandó kevergetés mellett belekeverjük a feloldott pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
- A zselatinlapokat kicsavarjuk, és belekeverjük a forró krémbe. Kihűtjük.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és 50 g tojáslikőrrel megcsepegtetjük a piskótalapokat.
- A krémmel megtöltjük a piskótát, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tetejére
- A hideg tejszínhabot a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük habbá.
- A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.
- Tejszínhabrózsákkal díszítjük a tetejét és a 10 dkg áfonyával. Meglocsoljuk két evőkanál tojáslikőrrel.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 619
- Feltöltés dátuma: 2015. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Tibi sógorom névnapjára készítettem. Egy gasztronómiai újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom és mutatós torta. Az általam felhasznál hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 233 kalória van.