Tojásleves - "újratöltve"
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
18g tojás23 kcal
-
63 kcal
-
55 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
126 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
1g bors1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
33 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
300g debreceni kolbász756 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
1.3g füstölt szalonna9 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
2g rétesliszt7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
8.1g debreceni kolbász20 kcal
-
80.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 563.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1918 micro
-
Lut-zea 87 micro
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 153.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3410.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 2663 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 3381 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 525 micro
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 309 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 evőkanál rétesliszt
-
1 tk majoranna
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 teáskanál ételízesítő
-
30 dkg debreceni kolbász
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- 1/2 dl olajat felforrósítjuk, felaprózzuk a füstölt szalonnát, és nagyon alacsony lángon kiolvasztjuk.
- Beledobjuk a köménymagot, picit megpirítjuk (1 perc).
- Az apróra (itt szigorúan) vágott hagymát picit megfuttatjuk az olajos szalonnán (1 perc).
- 5 ek rétesliszttel meghintjük (közben lehúzzuk a tűzről), majd a tűzre visszarakva, folytonos kevergetés mellett rózsaszínűre pirítjuk a rántást.
- Újra lehúzzuk a tűzről, és a következőket rakjuk hozzá: őrölt bors, majoránna, sűrített paradicsom, sózott, darált paprika, pirospaprika, ételízesítő, majd alaposan összekeverjük.
- 1/2 l szigorúan hideg vízzel felöntjük, és kikeverjük a rántást csomómentesre (persze hagyma- és fűszerdarabok lesznek benne), majd a többi hideg vizet is hozzáöntjük, simára keverjük, és újra feltesszük főni.
- A levest felforraljuk. Vigyázat, a magas keményítő és zsírtartalom miatt erősen habzik, ne hagyjuk kifutni, és közben néha kevergessük meg! Ha felforrt, a lángot annyira mérsékeljük alatta, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves.
- Közben a kolbászról eltávolítjuk a bőrt, és fél centis karikákra vágjuk.
- A már csak gyöngyöző levesbe rakjuk a kolbászkarikákat, erősítjük a tüzet alatta, míg újra nem kezd el forrni, majd mérsékeljük a lángot, hogy csak gyöngyözzön a leves.
- Fél óráig így, csendesen főzzük.
- Ecettel vagy uborkalével kellemesen pikánsra ízesítjük.
- 2 tojást elkeverünk 1 tk ételízesítővel, és folytonos kevergetés közben a forró levesbe csurgatjuk, ami ott kicsapódva megszilárdul.
- Olajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk vagy levesgyöngyökkel, de csak úgy kenyérrel is nagyon ízletes.
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19064
- Feltöltés dátuma: 2010. április 13.
Ajánló
A kömény (Carum carvi), népies neve: konyhakömény, keménymag, régikömény, hasznos kömény. A legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerek közé tartozik, már a Biblia is említi nagyszerű tulajdonságait. Európában a 13. században terjedt el. A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Végezetül, karvontartalmának köszönhetően, a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6m%C3%A9ny
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy kalóriadús, kiadós, ízletes leves. Készítését inkább hideg napokon javaslom. Magas kalória- és zsírtartalma ellenére igen jót tesz a gyomornak, a benne lévő köménymag és savak miatt. Kimondottan gyomornyugtató hatású, pláne, ha előző nap vétkeztünk eme becses belső szervünk ellen, például "heveny" alkoholizálás vagy méteres hurkák, kolbászok, remegős, forró füstölt csülkök mértéktelen fogyasztása képében.