r
Nosalty Logó

Tojásleves - "újratöltve"

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Tojásleves - "újratöltve"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1942 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3410.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    2663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    3381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1942 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1/2 dl olajat felforrósítjuk, felaprózzuk a füstölt szalonnát, és nagyon alacsony lángon kiolvasztjuk.
  2. Beledobjuk a köménymagot, picit megpirítjuk (1 perc).
  3. Az apróra (itt szigorúan) vágott hagymát picit megfuttatjuk az olajos szalonnán (1 perc).
  4. 5 ek rétesliszttel meghintjük (közben lehúzzuk a tűzről), majd a tűzre visszarakva, folytonos kevergetés mellett rózsaszínűre pirítjuk a rántást.
  5. Újra lehúzzuk a tűzről, és a következőket rakjuk hozzá: őrölt bors, majoránna, sűrített paradicsom, sózott, darált paprika, pirospaprika, ételízesítő, majd alaposan összekeverjük.
  6. 1/2 l szigorúan hideg vízzel felöntjük, és kikeverjük a rántást csomómentesre (persze hagyma- és fűszerdarabok lesznek benne), majd a többi hideg vizet is hozzáöntjük, simára keverjük, és újra feltesszük főni.
  7. A levest felforraljuk. Vigyázat, a magas keményítő és zsírtartalom miatt erősen habzik, ne hagyjuk kifutni, és közben néha kevergessük meg! Ha felforrt, a lángot annyira mérsékeljük alatta, hogy éppen csak gyöngyözzön a leves.
  8. Közben a kolbászról eltávolítjuk a bőrt, és fél centis karikákra vágjuk.
  9. A már csak gyöngyöző levesbe rakjuk a kolbászkarikákat, erősítjük a tüzet alatta, míg újra nem kezd el forrni, majd mérsékeljük a lángot, hogy csak gyöngyözzön a leves.
  10. Fél óráig így, csendesen főzzük.
  11. Ecettel vagy uborkalével kellemesen pikánsra ízesítjük.
  12. 2 tojást elkeverünk 1 tk ételízesítővel, és folytonos kevergetés közben a forró levesbe csurgatjuk, ami ott kicsapódva megszilárdul.
  13. Olajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk vagy levesgyöngyökkel, de csak úgy kenyérrel is nagyon ízletes.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19064
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Ajánló

A kömény (Carum carvi), népies neve: konyhakömény, keménymag, régikömény, hasznos kömény. A legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerek közé tartozik, már a Biblia is említi nagyszerű tulajdonságait. Európában a 13. században terjedt el. A fűszerkömény elősegíti a gyomornedv-elválasztást, s ennélfogva enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. A szélhajtó teakeverékek fontos alkotórésze. Jótékony hatással van a levegőnyelésre, a felfúvódásra és a bélgörcsökre. Végezetül, karvontartalmának köszönhetően, a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6m%C3%A9ny  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kalóriadús, kiadós, ízletes leves. Készítését inkább hideg napokon javaslom. Magas kalória- és zsírtartalma ellenére igen jót tesz a gyomornak, a benne lévő köménymag és savak miatt. Kimondottan gyomornyugtató hatású, pláne, ha előző nap vétkeztünk eme becses belső szervünk ellen, például "heveny" alkoholizálás vagy méteres hurkák, kolbászok, remegős, forró füstölt csülkök mértéktelen fogyasztása képében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...