Tofusonka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
tofu és pác
-
75g tofu108 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g juharszirup33 kcal
-
13g tamarind paszta30 kcal
-
9g nádcukor33 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
máz
-
38g narancslé18 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
42 kcal
-
2g brandy5 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
2g só0 kcal
sütés
-
33g narancs11 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
415
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
tofu és pác
-
300g tofu432 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
50g juharszirup130 kcal
-
50g tamarind paszta120 kcal
-
35g nádcukor133 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
máz
-
150g narancslé71 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
167 kcal
-
8g brandy18 kcal
-
8g cointreau18 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
7g só0 kcal
sütés
-
130g narancs45 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
1652
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
tofu és pác
-
34.4g tofu50 kcal
-
5.7g napraforgó olaj51 kcal
-
5.7g juharszirup15 kcal
-
5.7g tamarind paszta14 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
máz
-
17.2g narancslé8 kcal
-
2.3g nádcukor9 kcal
-
6.9g sárgabaracklekvár19 kcal
-
0.9g brandy2 kcal
-
0.9g cointreau2 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0.8g só0 kcal
sütés
-
14.9g narancs5 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
190
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 122.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
415
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 2249 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 2816 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 489 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 332 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1652
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
190
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
tofu és pác
-
30 dkg tofu
-
50 ml napraforgó olaj
-
50 ml juharszirup
-
50 g tamarind paszta
-
35 g nádcukor
-
2 tk fokhagymapor
-
1 ek füstölt pirospaprika
máz
-
1.5 dl narancslé
-
2 ek nádcukor
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek brandy
-
1 ek cointreau
-
1 tk gyömbérpor
sütés
-
0.5 db narancs
-
2 ek szegfűszeg
Elkészítés
tofu és pác
- A tofut konyhai papírtörlővel letakart vágódeszkára tesszük, ráhelyezünk egy felső réteg papírtörlőt, még egy vágódeszkát, majd valami nehezéket. Így préseljük legalább 30 percen keresztül, hogy minél több folyadék eltávozzon belőle. Ha kell, a papírtörlőt is lecserélhetjük közben.
- Közben elkészítjük a pácot: ehhez nem is kell mást tennünk, mint minden hozzávalót csomómentesre keverni.
- A préselt tofut eztán a pácba helyezzük, amiből a tetejére is alaposan kanalazunk, hogy mindenhol befedje.
- Letakarjuk és hűtőbe tesszük pácolni, legalább egy órát, de akár egy éjszakát is maradhat.
máz
- Az összes hozzávalót egy kis edénybe öntjük.
- Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, míg leredukálódik és kellően besűrűsödik.
sütés
- Egy kis tálka aljába narancsszeleteket fektetünk, majd ráhelyezzük a bepácolt tofut.
- A tofu tetejét beirdaljuk, majd a kereszteződésekbe egész szegfűszegeket nyomunk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre. Ha erősen süt a sütőnk, érdemes lehet lefedni, nehogy megégjen a pácban lévő cukor.
- Közben elkészítjük a mázat (lásd feljebb).
- A félkész tofusonkát bekenjük a narancsos mázzal, majd visszaküldjük a sütőbe további 15-20 percre.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x15
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8713
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
Tofurajongók figyelem, íme a húsmentes húsvét sztárja: a mázas, sült tofusonka! Egy szelet kaláccsal és némi friss, sózott zöldséggel tökéletes húsvéti reggeli lesz belőle, de szendvicsbe pakolva is megállja a helyét. A recept titka, hogy a tofuból kipréseljük a nedvességet, majd pácoljuk, sőt, szuper gyümölcsös mázat is főzünk hozzá, amivel a sütés során is megkenjük.