r
Nosalty Logó

Tofus-gombás rakott kel maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tofus-gombás rakott kel maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2601 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát laskára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük kb.15 perc alatt.
  2. A gerslit is megfőzzük enyhén sós vízben.
  3. A joghurtba belekeverjük a 2 tojást, kevés sót és szerecsendiót.
  4. A gombapörköltet kissé felturbózzuk a paradicsompürével, a borral, az oregánóval és a kakukkfűvel. Amikor összeforrt, beletesszük az apróra vágott tofut is, hagyjuk pár percig együtt főni.
  5. Egy hőálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal.
  6. A lecsepegtetett kelkáposzta felét elterítjük az aljára. Erre jön a puha gersli, majd a tojásos joghurt felét is rákanalazzuk.
  7. Aztán jöhet a tofus gombapörkölt, amelyet a maradék káposztalevelekkel befedünk.
  8. Erre már csak a joghurt kerül, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25*13*6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5516
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Ajánló

A gombapörkölt bátran helyettesíthető más pörkölttel, a tofu elhagyható. De ez így nagyon vitte a pálmát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Összeszedtem a maradékot: a fagyasztóból előkerült a gombapörkölt, a tofut a hűtőben találtam. A káposztát pedig nem bírtam otthagyni a hétvégi piacon. Így született meg ez az étel, nagyon finom lett, felülmúlta a várakozásomat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...