r
Nosalty Logó

Tiszalúci babgulyás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Borisz25
Tiszalúci babgulyás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A nokedlihoz

1042
Kalória
70.4g
Fehérje
104.2g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
318.1g
Víz
180.2g
Koleszterin
20.5g
Rost
8.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babgulyáshoz

A nokedlihoz

Összesen 1042 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babgulyáshoz

A nokedlihoz

Összesen 10417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A babgulyáshoz

A nokedlihoz

Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1602 micro
  • β-karotin
    3886 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1042 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.8 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20476.1 g
  • Cink
    92 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    2642 mg
  • Foszfor
    8097 mg
  • Nátrium
    5560 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1042.4 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    205 mg

Víz

  • Összesen
    3181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4217 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    621 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4457 micro
  • Kolin:
    2601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    16019 micro
  • β-karotin
    38856 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5151 micro
  • Lut-zea
    2808 micro
Összesen 10417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A babgulyáshoz

  1. A hozzávalókat előkészítjük. A száraz babot 20 percig előfőzzük kuktában. A hagymát, a csülköt, a füstölt tarját felkockázzuk, a füstölt kolbászt a szokásosnál egy kicsit vastagabbra felkarikázzuk. A sárgarépát és a fehérrépát csíkokra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát aprítógépben teljesen pépesre törjük (így jó sűrű lesz, javaslom bármilyen pörkölthöz is ezt a módszert).
  2. A hagymát zsíron megdinszteljük, majd a tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát. Ehhez hozzáöntjük a pépesített paprikát és paradicsomot, és teszünk bele paprikakrémet, majd ezt jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a húsokat, a kolbászt, és kb. 30 percig pirítjuk. Mikor már jó sok levet engedett, hozzáöntjük az előfőzött babot a levével együtt, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, köménymaggal, borssal. Só nem szükséges bele, mert a füstölt tarja és a füstölt kolbász elég sós!
  4. Mielőtt a hús teljesen puhára főne, kb. 20 perccel előtte beletesszük a burgonyát, majd beleszaggatjuk a nokedlit, és készrefőzzük.
  5. Tejfölt és erős paprikát kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Tiszalúcon nyaralásunk alkalmával ettem először így elkészítve babgulyást. A kemping vezetője, egyben kedves házigazdánk meghívott minket egy hangulatos tiszaparti vacsorára. Az étel íze, illata és állaga nagyon megfogott, igazán tartalmas, finom étel. Bográcsban elkészítve ízletesebb, mint otthon a konyhában fazékban. De eddig még nem volt rá panasz! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!