Tiszalúci babgulyás
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Borisz25
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babgulyáshoz
-
150g sertéscsülök208 kcal
-
80g sertéstarja149 kcal
-
20g kolbász90 kcal
-
100g fejtett bab333 kcal
-
51g vöröshagyma19 kcal
-
51g sárgarépa19 kcal
-
27g fehérrépa17 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
5g sertészsír41 kcal
A nokedlihoz
-
17g tojás21 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1042
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babgulyáshoz
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
1000g fejtett bab3330 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
A nokedlihoz
-
165g tojás208 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
10417
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A babgulyáshoz
-
24.2g sertéscsülök34 kcal
-
12.9g sertéstarja24 kcal
-
3.2g kolbász15 kcal
-
16.1g fejtett bab54 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
8.1g burgonya5 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
3.2g paprika1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
A nokedlihoz
-
2.7g tojás3 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
171
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2047.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 318.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1602 micro
-
β-karotin 3886 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1042
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 703.8 g
Zsír
-
Összesen 381.6 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 1802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20476.1 g
-
Cink 92 mg
-
Szelén 703 mg
-
Kálcium 3209 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 2642 mg
-
Foszfor 8097 mg
-
Nátrium 5560 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1042.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 205 mg
VÍZ
-
Összesen 3181.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4217 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 621 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4457 micro
-
Kolin: 2601 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 16019 micro
-
β-karotin 38856 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 5151 micro
-
Lut-zea 2808 micro
Összesen
10417
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 83 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A babgulyáshoz
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
50 dkg burgonya
-
2 db paradicsom
-
2 db paprika
-
5 db babérlevél
-
4 kk fűszerpaprika
-
5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek paprikakrém
A nokedlihoz
-
3 db tojás
-
30 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A babgulyáshoz
- A hozzávalókat előkészítjük. A száraz babot 20 percig előfőzzük kuktában. A hagymát, a csülköt, a füstölt tarját felkockázzuk, a füstölt kolbászt a szokásosnál egy kicsit vastagabbra felkarikázzuk. A sárgarépát és a fehérrépát csíkokra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát aprítógépben teljesen pépesre törjük (így jó sűrű lesz, javaslom bármilyen pörkölthöz is ezt a módszert).
- A hagymát zsíron megdinszteljük, majd a tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát. Ehhez hozzáöntjük a pépesített paprikát és paradicsomot, és teszünk bele paprikakrémet, majd ezt jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a húsokat, a kolbászt, és kb. 30 percig pirítjuk. Mikor már jó sok levet engedett, hozzáöntjük az előfőzött babot a levével együtt, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, köménymaggal, borssal. Só nem szükséges bele, mert a füstölt tarja és a füstölt kolbász elég sós!
- Mielőtt a hús teljesen puhára főne, kb. 20 perccel előtte beletesszük a burgonyát, majd beleszaggatjuk a nokedlit, és készrefőzzük.
- Tejfölt és erős paprikát kínálunk hozzá.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19116
- Feltöltés dátuma: 2012. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Borisz25
2 recept
Tiszalúcon nyaralásunk alkalmával ettem először így elkészítve babgulyást. A kemping vezetője, egyben kedves házigazdánk meghívott minket egy hangulatos tiszaparti vacsorára. Az étel íze, illata és állaga nagyon megfogott, igazán tartalmas, finom étel. Bográcsban elkészítve ízletesebb, mint otthon a konyhában fazékban. De eddig még nem volt rá panasz! :)