r
Nosalty Logó

Tiroli pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Tiroli pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 1816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 3633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6448.6 g
  • Cink
    162 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    5053 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12897.2 g
  • Cink
    324 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    10106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Elkészítés

Tésztához

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.)
  2. Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  3. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmegfelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjunk rá mozzarella, és kisebb darabokra tört gorgonzola sajtot. Süssük készre a pizzát, majd amikor a sütőből kivettük, fektessünk a tetejére hajszálvékony sonkaszeleteket.
  6. Vágjuk fel, és tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1175
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

A sonkát csak a legvégén tesszük a tetejére, így a forró sajton mindössze üveges állagot fog felvenni, ami pont elegendő. Nem szabad sülnie, miután étvágyrontóan összesülne, és a nedvesség vesztés révén rendkívül sóssá válna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiroli pizza
Kornél 167 recept

Olaszország északi régiójában kedvelt összeállítás. Remek harmónia, nálunk kevésbé vagy alig ismert. A pizza szerelmeseinek feltétlenül ki kell próbálni.

Hozzávalók

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...