Tiroli pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
Paradicsomszószhoz
-
200g paradicsom36 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltéthez
-
60g mozzarella179 kcal
-
60g gorgonzola212 kcal
-
30g feketeerdő sonka70 kcal
Összesen
1816
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
Paradicsomszószhoz
-
400g paradicsom72 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltéthez
-
120g mozzarella359 kcal
-
120g gorgonzola424 kcal
-
60g feketeerdő sonka140 kcal
Összesen
3633
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tésztához
-
109 kcal
-
15.8g víz0 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
Paradicsomszószhoz
-
25.3g paradicsom5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltéthez
-
7.6g mozzarella23 kcal
-
7.6g gorgonzola27 kcal
-
3.8g feketeerdő sonka9 kcal
Összesen
231
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6448.6 g
-
Cink 162 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 5053 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 932 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1816
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.9 g
Zsír
-
Összesen 174.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12897.2 g
-
Cink 324 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 10106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 696.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
3633
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 650 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Tésztához
Paradicsomszószhoz
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 levél bazsalikom
-
50 ml olívaolaj
-
só ízlés szerint
Feltéthez
-
12 dkg mozzarella
-
12 dkg gorgonzola
-
6 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
Tésztához
- A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.)
- Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
- Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmegfelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
- Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjunk rá mozzarella, és kisebb darabokra tört gorgonzola sajtot. Süssük készre a pizzát, majd amikor a sütőből kivettük, fektessünk a tetejére hajszálvékony sonkaszeleteket.
- Vágjuk fel, és tálaljuk azonnal.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1176
- Feltöltés dátuma: 2014. február 28.
Ajánló
A sonkát csak a legvégén tesszük a tetejére, így a forró sajton mindössze üveges állagot fog felvenni, ami pont elegendő. Nem szabad sülnie, miután étvágyrontóan összesülne, és a nedvesség vesztés révén rendkívül sóssá válna.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Olaszország északi régiójában kedvelt összeállítás. Remek harmónia, nálunk kevésbé vagy alig ismert. A pizza szerelmeseinek feltétlenül ki kell próbálni.