r
Nosalty Logó

Tiramisu Éva házias konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Tiramisu Éva házias konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

öntet

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

öntet

Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

öntet

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6551 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 5876 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

öntet

Elkészítés

Tészta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük a piskótát.
  2. A kávét, a likőrt, a tejet és a cukrot össze keverjük.
  3. A tejszínt a fixálóval kemény habbá fölverjük, majd hozzákeverjük kisebb adagokban a mascarponét és a cukrot.
  4. Mikor kihűlt a piskóta, középen kettőbe vágjuk, és az egyik lapot egy megfelelő tálcára tesszük, és egy kanál segítségével meglocsoljuk a kávés öntettel, majd a fele krémet rásimítjuk, és megszórjuk instant kakaóporral.
  5. A krémre rátesszük a másik tésztalapot, majd meglocsoljuk a maradék kávés öntettel, és utána a maradék krémet is rákenjük. Ismét megszórjuk kakaóporral. Majd hideg helyen tároljuk. A kakaópor ráolvad a tetejére kb. 4-5 óra alatt. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4809
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu Éva házias konyhájából
Éva házias konyhája 159 recept

Ez egy saját recept. Egy olasz étteremben ettem hasonló ízvilágú tiramisut. Ami selymes, nagyon könnyű, krémes állagú volt, szinte a tésztát alig lehetett érezni a krém között. Nem biztos, hogy így készítették, de a kinézete és az ízvilága hasonló, mint az enyémnek. Szokásom különböző ízű likőröket vásárolni, és a sütemény krémekben kísérletezni velük. A  Cantory Cream liqueur original tejszínlikőr volt a legmegfelelőbb, ami az étteremben fogyasztott tiramisura emlékeztetett. A Nesquik kakaópor is más minőséget ad az ízeknek.

Hozzávalók

Tészta

Krém

öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...