r
Nosalty Logó

Tiramisu 7. - friss piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu 7. - friss piskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
  6. A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
  8. A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
  9. A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
  10. Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20853
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Ajánló

Szebb lesz a végeredmény, ha az utolsó krémréteg tetejére bármilyen mintájú, kivágott papírsablont helyezünk, és így szórjuk meg a kakaóporral. Megéri kipróbálni, a végeredmény nagyon tetszetős.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...