Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tintahal karikákhoz
A mártogatóshoz
Összesen
902
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tintahal karikákhoz
-
600g tintahal552 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártogatóshoz
Összesen
3610
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tintahal karikákhoz
-
43.8g tintahal40 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
7.3g étkezési keményítő28 kcal
-
18.6g olívaolaj165 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártogatóshoz
-
2.9g halványító zeller0 kcal
-
14.6g alma7 kcal
-
7.3g krémsajt18 kcal
-
1g limelé0 kcal
-
0.4g kapribogyó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
263
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 180.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
902
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.7 g
Zsír
-
Összesen 291.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2751.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1466 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 721.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
3610
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A tintahal karikákhoz
-
1 db tojás
-
10 dkg étkezési keményítő
-
3 dl olívaolaj
-
bors ízlés szerint
A mártogatóshoz
-
1 db halványító zeller
-
1 db alma
-
10 dkg krémsajt
-
1 fél lime-ból nyert limelé
-
1 teáskanál kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tintahal karikákhoz
- Tintahal karikák elkészítése
- A tintahalakat mossuk meg, majd kisujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk be. Tegyük félre egy kicsit pihenni.
- A tojást verjük fel, és tegyük bele a karikákat, ezután tegyük a keményítóbe. Ismételjük meg kétszer, háromszor a műveletet, hogy jó vastag panír réteg kerüljön rá.
- Bő olajba süssük ki a karikákat, majd csöpögtessük le, és tegyük nedvszívó papírra.
- Mártogatós elkészítése
- A halványító zellert mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel 5 cm -es darabokra.
- Tegyünk fel vizet melegedni, hintsük meg egy teáskanál sóval, majd ha felforrt dobjuk bele a felvágott zellert. Főzzük 6-8 percig a zellert, majd vegyük ki, és dobjuk hideg vízbe.
- Eközben hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat.
- Ha a zeller kihűlt, tegyük bele az almával, kapribogyóval, krémsajttal együtt a turmixgéppbe, és turmixoljuk össze. Amikor már egyenletesen krémes, akkor adjuk hozzá a 1/2 lime levét, ízesítsük sóval és borssal.
- A tintahal karikák mellé kis edényekben tálaljuk.
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27437
- Feltöltés dátuma: 2008. június 14.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető, és nagyon ízletes uzsonna!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Uzsonnára valami könnyűt szerettem volna elfogyasztani, ezért rögtön a tintahalkarikára gondoltam, de nem volt ötletem a mártogatósra. A hűtőben már két napja kacsingatott rám a halványító zeller, ezért nem volt választásom, el kellett készítenem. A tintahal karikákat előre elkészítve is meg lehet venni, így a pepecselős panírozás elkerülhető. Egy jótanács a tintahalak elkészítéséhez: az igazán profik a tintahalat a feldolgozás előtt kicsit "megcsapkodják", hogy ne legyenek a sütés után rágósak.