r
Nosalty Logó

Tilápia halrudak leveles tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tilápia halrudak leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

Összesen 2097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1903 micro
Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1446 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3806 micro
Összesen 2097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

  1. A halat kb. 3x7 cm-es rudacskákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és bekenjük zúzott fokhagymával.
  2. A leveles tésztából akkora négyzeteket vágunk, hogy egyenként be tudjuk csomagolni a halrudakat.
  3. A tésztába csomagolt halrudakat tegyük hűtőbe 10-15 percre.
  4. A sütőt melegítsük elő, a lehűlt halrudakat kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és tegyük a forró sütőbe.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. A kapros-majonézes mártogatós hozzávalóit keverjük össze.
  7. A megsült halrudakat rukkola-ágyon tálaljuk, mellétéve a mártogatóst.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6646
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

Gyerekeknek is bátran adhatjuk ezt a nem zsíros, de ugyanakkor szaftos, szálkában nem bővelkedő halat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem a tilápiahal. Próbálom változatosan elkészíteni. Így született a leveles tésztában való sütés ötlete is.

Hozzávalók

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...