r
Nosalty Logó

Tikka masala curry édesburgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mesél a konyha
Tikka masala curry édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5630 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    3595 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    22521 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4100 micro
Összesen 2274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockára vágott édesburgonyát. Fedő alatt puhára pároljuk kevés víz hozzáadásával. Amikor az édesburgonya megpuhult, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a kockákra vágott csirkemellet, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott cukkinit is, és addig sütjük, amíg a cukkini is megpuhul.
  3. Az elkészült húshoz öntjük az édesburgonya-pürét, a kókuszkrémet (kókusztejszín), a tikka masala fűszerkeveréket, a curry port, a reszelt gyömbért, kb. 3 gerezd nagyon apróra vágott vagy reszelt fokhagymagerezdet, illetve ráfacsarjuk kb. fél citrom levét. Kis mézzel még jobban ki tudjuk hozni a fűszerek ízét. Nem kell ezután már sokáig főzni, csak meg kell várni kavargatás közben, amíg össze nem forr az összes hozzávaló.
  4. Párolt basmati rizzsel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk zöld korianderrel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5343
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tikka masala curry édesburgonyával
Mesél a konyha 21 recept

Nagyon nagy rajongója vagyok az indiai konyhának. Amióta (nem szigorú) AIP szerint étkezem, próbálom felfedezni még jobban az ételek nem klasszikus elkészítési formáját. Ennél a kedvencnél a paradicsomot és a tejszínt próbáltam helyettesíteni, ekkor esett a választásom az édesburgonyára, ami csodás szószalapot képez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...