Thai-fölös rakott karfiol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bendegúz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
karfiol előfőzése
rakomány
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
133g darált sertéshús243 kcal
-
5g curry paszta0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1 kcal
-
0g koriander0 kcal
szósz
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
12g curry paszta0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
133g kókusztej263 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
9g limelé2 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
karfiol előfőzése
rakomány
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
15g curry paszta0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
10g thai halszósz4 kcal
-
0g koriander0 kcal
szósz
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
35g curry paszta0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
10g thai halszósz4 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
2481
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
karfiol előfőzése
rakomány
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
22.8g darált sertéshús41 kcal
-
0.9g curry paszta0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.6g thai halszósz0 kcal
-
0g koriander0 kcal
szósz
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
2g curry paszta0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.6g thai halszósz0 kcal
-
0.2g koriander0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
22.8g kókusztej45 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
1.6g limelé0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
Összesen
139
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2171.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 1448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 304.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
825
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6514.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 4345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 913.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2481
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
karfiol előfőzése
rakomány
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál thai halszósz
-
1 teáskanál koriander
szósz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál thai halszósz
-
1 ek koriander
-
1 teáskanál citromfű
-
4 dl kókusztej
-
3 ek tejföl
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 csipet barna cukor
Elkészítés
karfiol előfőzése
- A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben előfőzzük. (Kb. 10-15 perc, nem szabad szétfőzni!)
rakomány
- A fokhagymát és a gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
- Rákanalazzuk a curry paszta 1/3 részét, és alacsony hőfokon addig hevítjük, amíg felcsap az illata.
- Rádobjuk a darált húst, ráöntünk egy kis halszószt, és pár percig együtt hevítjük. (Kockákra vágott kaliforniai paprikával és/vagy julienne-re vágott répával színesíthetjük.)
- Rászórjuk a koriandert, és pici vizet engedve alá 15-20 percig pároljuk. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta egy kis folyadék.
- Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.
szósz
- Az első két lépés ugyanaz, mint a húsnál.
- Amint illatozik a serpenyő, rászórjuk a fűszereket, a halszósszal sózzuk, és felengedjük a kókusztejjel. Forrásig hevítjük, de forralni nem kell.
- Rákanalazzuk a tejfölt, együtt melegítjük, amíg egynemű lesz.
- Lime-lével ízesítjük, és a barna cukorral lágyítjuk az ízét.
- Jénai edényben elterítjük az előfőzött karfiolt, rákanalazzuk a mártás felét, és összekeverjük. Ráterítjük a húsos rakományt, és ráöntjük a maradék szószt.
- Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 175 fokon sütjük. 25 perc múlva levesszük a fóliát, és néhány percig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3061
- Feltöltés dátuma: 2016. május 23.
Ajánló
Aki nem rajong a csípős ételekért, az kevesebb curry pasztát használjon, ill. párolt rizzsel tálalja!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Bendegúz
1 recept
Mivel a rakott karfiolt és a thai konyhát is igen kedvelem, megpróbáltam ötvözni a kettőt. A végeredmény egy fűszeres, csípős csoda, szívből ajánlom kipróbálásra!