r
Nosalty Logó

Thai-fölös rakott karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bendegúz
Thai-fölös rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    4345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Elkészítés

karfiol előfőzése

  1. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben előfőzzük. (Kb. 10-15 perc, nem szabad szétfőzni!)

rakomány

  1. A fokhagymát és a gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
  2. Rákanalazzuk a curry paszta 1/3 részét, és alacsony hőfokon addig hevítjük, amíg felcsap az illata.
  3. Rádobjuk a darált húst, ráöntünk egy kis halszószt, és pár percig együtt hevítjük. (Kockákra vágott kaliforniai paprikával és/vagy julienne-re vágott répával színesíthetjük.)
  4. Rászórjuk a koriandert, és pici vizet engedve alá 15-20 percig pároljuk. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta egy kis folyadék.
  5. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

szósz

  1. Az első két lépés ugyanaz, mint a húsnál.
  2. Amint illatozik a serpenyő, rászórjuk a fűszereket, a halszósszal sózzuk, és felengedjük a kókusztejjel. Forrásig hevítjük, de forralni nem kell.
  3. Rákanalazzuk a tejfölt, együtt melegítjük, amíg egynemű lesz.
  4. Lime-lével ízesítjük, és a barna cukorral lágyítjuk az ízét.
  5. Jénai edényben elterítjük az előfőzött karfiolt, rákanalazzuk a mártás felét, és összekeverjük. Ráterítjük a húsos rakományt, és ráöntjük a maradék szószt.
  6. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 175 fokon sütjük. 25 perc múlva levesszük a fóliát, és néhány percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3061
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 23.

Ajánló

Aki nem rajong a csípős ételekért, az kevesebb curry pasztát használjon, ill. párolt rizzsel tálalja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai-fölös rakott karfiol
Bendegúz 1 recept

Mivel a rakott karfiolt és a thai konyhát is igen kedvelem, megpróbáltam ötvözni a kettőt. A végeredmény egy fűszeres, csípős csoda, szívből ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...