Texasi omlós marhahús
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
652
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3257
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
125
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 376.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2196 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
652
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 342.2 g
Zsír
-
Összesen 163.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1056 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8167.9 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 505 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 3541 mg
-
Nátrium 3140 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1884.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 65 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 1418 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
3257
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 419 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg marhahús
-
1 kis db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 szelet bacon
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 dl víz
-
2 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál melasz
-
40 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
3 ek majonéz
Elkészítés
- A marhahúst egy 3,5 literes Slow Cooker-be vagy egy nagy főzőedénybe tesszük, amibe épp csak belefér. A cél az, hogy a szósz majdnem ellepje.
- A vöröshagymát 4 cikkre vágjuk, és felszeleteljük. A marhahúsra dobjuk.
- A fokhagymát felszeleteljük és a hagymára szórjuk.
- A bacont felkockázzuk, és a hagymákra dobjuk.
- Egy korsóban vagy turmixgépben a konzerv paradicsomot, vizet, fűszerpaprikákat, sót, borsot, melaszt és mustárt pürésítjük.
- A fűszeres paradicsomszószt a marhahúsra öntjük, és a Slow Cooker-ban 6-10 órán át főzzük. Ha főzőedényben készítjük, akkor forrástól számítva, csak gyöngyözve forralva, minimum 3 órán át főzzük.
- Az utolsó fél órában a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
- A burgonyához keverjük a vajat és a majonézt, majd sózzuk.
- A marhahúst kiemeljük, és felszeleteljük. Vágás közben szétesik majd.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 21179
- Feltöltés dátuma: 2016. július 14.
Ajánló
Savanyúsággal is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hamburgerzsemlébe is tehetjük a marhahúst hagymával tetézve. Vindaloo fanok extra chilit is dobhatnak a marhahúshoz főzés közben.