r
Nosalty Logó

Tésztasaláta Helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Tésztasaláta Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    242 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    4388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát.
  2. A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, és az uborka levében pár percig főzzük.
  3. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk.
  4. A sonkát apró kockára vágjuk.
  5. Amikor kihűlt a tészta és a hagyma, egy nagyobb tálba öntjük, hogy össze tudjuk keverni a többi hozzávalóval.
  6. Hozzáadjuk a tartármártást, mustárt, ketchupot, a tejfölt, az olajat, az apróra vágott uborkát, a sonkát, a hagymát a levével, a kemény tojást apróra vágva.
  7. Sózzuk, borsozzuk,ízesítjük ízlés szerint, jól összekeverjük, és hűtőben tároljuk tálalásig.
  • Elkészítettem: 44 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11354
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régen készítettem ezt az ételt, és most eszembe jutott, hát ez volt a mai ebéd. Rántott hússal, sült hússal nagyon finom, de fogyaszthatjuk  csak magában. Én most a  húst kihagytam. Ma tettem bele kukoricát és borsót. Néha még kápiát is. Minél színesebb, annál mutatósabb az étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...