r
Nosalty Logó

Tésztában sült gombás fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Judit69
Tésztában sült gombás fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
20 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 878 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4750.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3030 micro
Összesen 3514 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és jól lepirítjuk. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsömlét, a gombát, a tojást, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, ezután ízesítjük sóval, borssal, fűszerekkel és jól összekeverjük.
  2. A leveles tésztát kitekerjük, a széleit megkenjük enyhén felvert tojással, majd a közepére egy csíkban eloszlatjuk a húsos massza felét. A tészta két szélét behajtjuk, a szabadon maradt tésztát pedig a masszára hajtjuk, ezután olajjal kikent tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így járunk el a másik adaggal is.
  3. Megkenjük a tészta tetejét tojással és megszórjuk szezámmaggal. 220 °C - ra melegített sütőben 10 percig sütjük, ezután visszavéve a hőfokot 180 °C - ra további 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 20 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 2449
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztában sült gombás fasírt
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...