r
Nosalty Logó

Tepsis töltött paprika zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Tepsis töltött paprika zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tepsis zöldségekhez

A fokhagymás öntethez

Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tepsis zöldségekhez

A fokhagymás öntethez

Összesen 2547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tepsis zöldségekhez

A fokhagymás öntethez

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.7 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1439 micro
  • β-karotin
    10201 micro
  • β-crypt
    6758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 850 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7901.1 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    2354 mg
  • Vas
    620 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1671.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4797 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1053 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    4317 micro
  • β-karotin
    30604 micro
  • β-crypt
    20273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 2547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    789 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A tepsis zöldségekhez

A fokhagymás öntethez

Elkészítés

A tepsis zöldségekhez

  1. A paprikákat kettévágjuk, csumákat kivágjuk, kívülről bekenjük olajjal, majd olajozott sütőlapra tesszük őket.
  2. A túrót összekeverjük az apróra vágott kaporral, parmezánnal, tojással, sózzuk, borsozzuk, majd beletöltjük apaprikákba.
  3. A tisztított, hámozott, 3 szeletre vágott sütőtököt a paprikák melléhelyezzük, a karfiolrózsákkal együtt.Sózzuk, borsozzuk, kissé megolajozzuk mindegyikzöldséget (ettől szépen fognak pirulni).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  5. Az áttört fokhagymát összekeverjük a tejföllel (én nem sóztam, borsoztam, de tegye, aki szereti).
  6. A kisült zöldségeket forrón, a fokhagymás tejföllel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rögtönzött vegetáriánus vacsoránk volt.

Hozzávalók

A tepsis zöldségekhez

A fokhagymás öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...