r
Nosalty Logó

Tepsis paradicsomos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis paradicsomos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    3866 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    8256 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk afelkockázott sonkát éspaprikát.
  2. Felöntjük egy kevés vízzel,hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, és belerakunk egy kis gerezd összetört fokhagymát.
  3. A kifőzött spagetti tésztát belerakjuk a szószunkba, hozzáadunk még egy kis vizet, ízlés szerint még sózhatjuk, megszórjuk egy csipet rozmaringgal, majd megkeverjük, és hagyjuk felrottyanni.
  4. Ha ez elkészült, beleöntjük a tésztánkat egy kis tepsibe, reszelünk rátrappista sajtot, és közepes lángon hagyjuk sülni.
  5. Kb. negyed óra múlva kivesszük kicsit a tésztánkat, mertmegszórjuk kevésbazsalikommal, és még reszelünk rá egy kis sajtot. (A bazsalikomot minél később tegyük rá, ha friss levelet használunk, mert ha sokáig sül bebarnul.)
  6. Visszatesszük a sütőbe még kb. 5-6 percre, és készen is vagyunk.
  7. Tálaláskor tehetünk még rá pár friss bazsalikom leveletdíszítés gyanánt.
  8. Jó étvágyat kívánok!;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8631
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű kis olasz ízesítésű tészta, gyors az elkészítése, ráadásul nagyon finom. Mindenkinek kötelező egyszer kipróbálni!;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...