r
Nosalty Logó

Tepsis paradicsomlepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Tepsis paradicsomlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    268 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6077.8 g
  • Cink
    531 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1777 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1356 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a liszttel, a kis kockákra vágott vajjal és 1 kk sóval tálba töltjük. Az elektromos habverő dagasztófejével simára dolgozzuk, golyót formázunk belőle, és folpack-ba csomagolva,1 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A paradicsomokat leforrázzuk, lehéjazzuk, kicsumázzuk, és kockákra vágjuk. A mozzarellát felaprítjuk, és a megtisztított fokhagymát belenyomjuk. A friss fűszerek leveleit letépkedjük, egy keveset a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
  3. Egy 25x40 cm-es tepsit (az enyém 27x33 cm-es, de abba is jó volt!) 1 ek olívaolajjal kikenünk. A tésztagolyót akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe fektetve 2 cm-es pereme is legyen, és villával megszurkáljuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. A paradicsomot a tésztára terítjük, a mozzarellát rászórjuk. Sóval, borssal és az apróra vágott fűszerekkel ízesítjük. A maradék olajat rácsepegtetjük, és a forró sütőbe tolva (gáz 4-5 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Ha a teteje idő előtt pirulna, alufóliával letakarjuk.
  5. Ha megsült kivesszük, a maradék fűszerrel megszórjuk, és felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2257
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

A félkövér tehéntúrót ajánlatos burgonyanyomóval áttörni, különben morzsás lesz. Paradicsom helyett vegyes zöldséget is teríthetünk a tésztára, de ha kell, előtte pár percig főzzük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis paradicsomlepény
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyáról való finomság! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...