r
Nosalty Logó

Tepsis csirke Henrietas konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis csirke Henrietas konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 2720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    400 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oregánót, majorannát, őrölt borsot, mézet és a chilit keverjük össze fél dl olajjal, majd ezzel kenjük be a csirkecombokat. Hagyjuk pácolódni kb. 3 órát.
  2. Vágjuk fel a krumplit és répát, helyezzük hideg vízbe.
  3. A sütőt melegítsük elő.
  4. Sütőtálba tegyünk sütőpapírt, hogy ne ragadjon oda a hús és krumpli, majd helyezzük rá a csirkét és a zöldséget a fokhagymával. (Én megszórtam még egy kis chiliporral.) A maradék olajat öntsük rá.
  5. Fedjük le az első 30 percben, majd a következő 25 percben vegyük le róla az alufóliát.
  6. Tálaláskor meg lehet szórni apróra vágott petrezselyemmel, uborkasalátával vagy édes chiliszószal is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8371
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Kezdő szakácsoknak is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyon ízletes, lehet tuningolni csemegekukoricával, kockákra vágott tökkel vagy cukkinikockával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...