r
Nosalty Logó

Tepsis brokkolis-paradicsomos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dina79
Tepsis brokkolis-paradicsomos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta főzéshez

A szószhoz

Továbbá

Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta főzéshez

A szószhoz

Továbbá

Összesen 5144 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tészta főzéshez

A szószhoz

Továbbá

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2761.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16570.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    3363 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2832 mg
  • Nátrium
    9390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    5141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1506 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2182 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    2807 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4627 micro
Összesen 5144 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A tészta főzéshez

A szószhoz

Továbbá

Elkészítés

A tészta főzéshez

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük.
  2. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, és sós vízben megfőzzük.
  3. A paradicsomokat kétfelé vágjuk, asajtot lereszeljük.
  4. A szószhoz egy lábasba tesszük az olajat és a margarint, felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát kissé megpároljuk rajta, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd felengedjük a tejjel és a tejszínnel.
  5. A szószt összeforraljuk, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Ha felforrt, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot.
  6. A tésztát, a megfőtt brokkolit,a paradicsomot és az elkészült szószt összekeverjük, majd tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6148
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tészta... az örök kedvenc, legalábbis nálunk sűrűn kerül az asztalra. Hogy ne legyen unalmas, igyekszem mindig variálni, hogy milyen feltéttel és milyen formában készüljön. Ezt a variációt külföldi receptes oldalon találtam. Finom, egyszerű és hamar elkészül.

Hozzávalók

A tészta főzéshez

A szószhoz

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...