r
Nosalty Logó

Tepsiben sült lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Tepsiben sült lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10472.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    8119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 3228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, sót, hozzáadjuk cukrot és a meleg vizet ráöntjük. Majd hozzáadjuk a kefírt (vagy házi aludttejet), zúzott fokhagymát, tepertőkrémet, a péppé tört krumplit, a tojást és jól összedolgozzuk, végül az étolajjal átgyúrjuk.
  2. Majd lisztes gyúródeszán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük.
  3. Majd 10 percet kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőben, teljes lángon 20 perc alatt félkészre sütjük.
  5. Közben a tetejére kikeverjük a tejfölt a fokhagymaporral, félretesszük, majd a megtisztított hagymákat vékonyra felkarikázzuk, és ha már félig megsült a lángosunk, kivesszük a sütőből. Egyenletesen elsimítjuk a ketchupot és a tejfölt a tésztán, és a hagymakarikákat rászórjuk.
  6. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.
  7. Ha megsült, kivesszük, és tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19475
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsiben sült lángos
Gabimami58 139 recept

A megszokott lángostól most kissé eltérően, tepsiben sütöttem és nagyon finom lett. A családnak ízlett az újdonság.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...