r
Nosalty Logó

Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
animoni
Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 2361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17824 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkecombokhoz

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. 4 ek olajjal keverjük el a fűszereket.
  3. A csirkecombokat fosszuk meg a bőrüktől, majd vágjuk ketté (alsó-felső combra), és mossuk meg őket.
  4. Dörzsöljük be jó alaposan mindegyik combot a fűszeres olajjal. (Én a végén a maradék fűszerolajat rájuk öntöttem, és az egészet átforgattam.)
  5. Tegyük a combokat egy nagy tepsibe, és szórjuk melléjük héjastul a fokhagymagerezdeket. (Nem kell alá külön olaj!) Süssük 30 percig.
  6. Közben tisztítsuk meg a krumplit, répát, vöröshagymát, és vágjuk őket karikára. Sózzuk meg a zöldségeket, majd tegyük rá a maradék 2 ek olajat, és egy nagy tálban forgassuk át az egészet.
  7. Ha lejárt a 30 perc, szórjuk a körethez valókat a combok mellé, majd süssük még 35-45 percig, akkor jó, ha már a zöldségek is megsültek.
  8. Ha minden készre sült, akkor kikeressük a fokhagymákat, kinyomkodjuk a héjukból, majd egy villával összetörjük őket, és egy kis lábosban pirítjuk őket 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort (kicsit melegítsük, hogy az alkohol elpárologjon picit). Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a húslevest, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
  9. A húst és zöldségeket szedjük tányérra, és öntsük le a fokhagymaszósszal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x31,5x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17193
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Egy pohár fehérbor:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Egy régi NL számban találtam rá a receptre, igazából a szósz keltette fel az érdeklődésemet.

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...