Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
animoni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkecombokhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkecombokhoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g majoranna4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
800g burgonya462 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
24g fokhagyma32 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
Összesen
2361
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkecombokhoz
-
39.4g csirkecomb44 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
31.6g burgonya18 kcal
-
9.5g sárgarépa3 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
3.9g fehérbor3 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
7.9g csirke alaplé1 kcal
Összesen
92
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4456 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 132.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3337 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 1274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1939 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17824 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1199 micro
Összesen
2361
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 293 micro
-
β-karotin 703 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
A csirkecombokhoz
-
4 ek napraforgó olaj
-
0.5 ek bazsalikom
-
0.5 ek majoranna
-
0.5 kk szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A körethez
-
3 db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A mártáshoz
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A csirkecombokhoz
- A sütőt melegítsük elő.
- 4 ek olajjal keverjük el a fűszereket.
- A csirkecombokat fosszuk meg a bőrüktől, majd vágjuk ketté (alsó-felső combra), és mossuk meg őket.
- Dörzsöljük be jó alaposan mindegyik combot a fűszeres olajjal. (Én a végén a maradék fűszerolajat rájuk öntöttem, és az egészet átforgattam.)
- Tegyük a combokat egy nagy tepsibe, és szórjuk melléjük héjastul a fokhagymagerezdeket. (Nem kell alá külön olaj!) Süssük 30 percig.
- Közben tisztítsuk meg a krumplit, répát, vöröshagymát, és vágjuk őket karikára. Sózzuk meg a zöldségeket, majd tegyük rá a maradék 2 ek olajat, és egy nagy tálban forgassuk át az egészet.
- Ha lejárt a 30 perc, szórjuk a körethez valókat a combok mellé, majd süssük még 35-45 percig, akkor jó, ha már a zöldségek is megsültek.
- Ha minden készre sült, akkor kikeressük a fokhagymákat, kinyomkodjuk a héjukból, majd egy villával összetörjük őket, és egy kis lábosban pirítjuk őket 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort (kicsit melegítsük, hogy az alkohol elpárologjon picit). Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a húslevest, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
- A húst és zöldségeket szedjük tányérra, és öntsük le a fokhagymaszósszal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x31,5x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17189
- Feltöltés dátuma: 2010. május 10.
Ajánló
Egy pohár fehérbor:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
animoni
21 recept
Egy régi NL számban találtam rá a receptre, igazából a szósz keltette fel az érdeklődésemet.