r
Nosalty Logó

Tépkedős túrós bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tépkedős túrós bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 2826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta minden összetevőjét szobahőmérsékletűre készítjük elő. A langyos tej egy negyedével és kevés cukorral elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy méretes üstbe szitáljuk. Egy kis mélyedést készítünk a közepébe és odaöntjük a lágy vajat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot. A sót, pedig a lisztre szórjuk az edény széléhez közel.
  2. A megkelt élesztőt a mélyedésbe öntjük és fokozatosan adagolva hozzá a tejet közepesen lágy tésztát dagasztunk. Az edényt letakarva meleg helyen kb. 80 perc alatt a duplájára kelesztjük a tésztát. Egy tortaformát (24 cm átmérőjű) ujjnyi vajjal körbekenünk.
  3. A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat 12-13 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A körök széleit jobb és bal oldalon 3 cm hosszan éles késsel bevágjuk.

Töltelék

  1. Egy méretes edényben villával összetörjük a túrót és belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a tojást, a keményítőt és az előzőleg forró vízbe beáztatott és kinyomkodott mazsolát.
  2. A tölteléket nyolc részre osztjuk és csík alakban a tésztakörök közepére halmozzuk. A bevágott részeket balra, majd jobbra hajtjuk, hogy a túrós töltelék kilátszódjon középen.
  3. A kis „ablakos” buktákat egymás mellé rakosgatjuk a kivajazott tortaformában. Félretesszük és kelesztjük még 25-30 percig. Ezután a tetejét megkenjük felvert tojással és szezámmagot szórunk rá.
  4. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formából kiemelve langyosra hűtjük és így tesszük az asztalra, ahol a család minden tagja kedvére tépkedhet belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 712
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 12.

Receptkategóriák

Tépkedős túrós bukta
Lizinka_ 601 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk