r
Nosalty Logó

Tépkedős túrós bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tépkedős túrós bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 2826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta minden összetevőjét szobahőmérsékletűre készítjük elő. A langyos tej egy negyedével és kevés cukorral elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy méretes üstbe szitáljuk. Egy kis mélyedést készítünk a közepébe és odaöntjük a lágy vajat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot. A sót, pedig a lisztre szórjuk az edény széléhez közel.
  2. A megkelt élesztőt a mélyedésbe öntjük és fokozatosan adagolva hozzá a tejet közepesen lágy tésztát dagasztunk. Az edényt letakarva meleg helyen kb. 80 perc alatt a duplájára kelesztjük a tésztát. Egy tortaformát (24 cm átmérőjű) ujjnyi vajjal körbekenünk.
  3. A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat 12-13 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A körök széleit jobb és bal oldalon 3 cm hosszan éles késsel bevágjuk.

Töltelék

  1. Egy méretes edényben villával összetörjük a túrót és belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a tojást, a keményítőt és az előzőleg forró vízbe beáztatott és kinyomkodott mazsolát.
  2. A tölteléket nyolc részre osztjuk és csík alakban a tésztakörök közepére halmozzuk. A bevágott részeket balra, majd jobbra hajtjuk, hogy a túrós töltelék kilátszódjon középen.
  3. A kis „ablakos” buktákat egymás mellé rakosgatjuk a kivajazott tortaformában. Félretesszük és kelesztjük még 25-30 percig. Ezután a tetejét megkenjük felvert tojással és szezámmagot szórunk rá.
  4. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formából kiemelve langyosra hűtjük és így tesszük az asztalra, ahol a család minden tagja kedvére tépkedhet belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 715
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 12.

Receptkategóriák

Tépkedős túrós bukta
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...