r
Nosalty Logó

Tépegetős kenyér ahogy Évi néni készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tépegetős kenyér ahogy Évi néni készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

558
Kalória
20.7g
Fehérje
67g
Szénhidrátok
22g
Zsír
47.6g
Víz
59.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 558 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10769.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    2733 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    4928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 4453 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Ehhez keverjük az 5 dkg olvasztott vajat, a sajt felét reszelve, a joghurtot, aszkorbinsavat, sikért, burgonyapelyhet, és 20 perc alatt összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán kinyújtjik fél cm vastagra, az olvasztott vaj másik felével megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Ezt követően 10x10 cm-es kockákra vágva egymásra tesszük őket úgy, hogy az utolsó szeletet a sajtos felével befelé tesszük. Így tesszük bele egy vajjal kikent vagy szilikon reformkenyér formába (2 kenyér lett belőle), ahol tovább 20 percet kelesztjük. A szeletek szépen összenőnek.
  5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x2

Fahéj oldalán olvastam ezt a receptet. Mindannyian kicsit alakítunk rajta a magunk ízlése szerint. Mivel én mindig szoktam öregtésztát használni, én azt is hozzáadtam, meg az elmaradhatatlan joghurtomat is. Egyszerűen egy abbahagyhatatlan kenyér, nagy szomorúságomra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!