r
Nosalty Logó

Téli varázs zsúrtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Téli varázs zsúrtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 922 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 3686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát 4 tojásból a fenti fűszerekkel megsütjük egy nyolcszeletes tortaformában, és hűlni hagyjuk.
  2. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a mascarponét, a narancs reszelt héját és az aromákat.
  3. A tejszínt felverjük a két habfixálóval, majd beledolgozzuk a csokoládés masszát, és ízlés szerint a kakaóport.
  4. Miután egyneművé kevertük a krémet, betöltjük vele a tortalapokat és körben bevonjuk a torta oldalát is.
  5. A torta tetejét tetszés szerint díszítjük, majd hideg helyen tároljuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5967
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Karácsonyra szerettem volna különlegességet a megszokott, tradícionális sütik mellé, így kísérletezni kezdtem olyan összetevőkkel, amik passzolnak a közelgő ünnephez. Lágy, krémes és illatos torta kerekedett ki belőle, mézeskalácsot idéző piskótájával, és trüffel jellegű krémjével.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...