Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
12g víz0 kcal
-
17 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
2g narancslé1 kcal
A tejszínkrémhez:
-
125g habtejszín365 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
A csokikrémhez:
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A bevonathoz:
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
35 kcal
Összesen
1274
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
48g víz0 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
8g narancslé4 kcal
A tejszínkrémhez:
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A csokikrémhez:
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A bevonathoz:
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5093
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
20.8g tojás26 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.5g narancslé0 kcal
A tejszínkrémhez:
-
31.6g habtejszín92 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
A csokikrémhez:
-
9.5g étcsokoládé52 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
-
6.3g habtejszín18 kcal
A bevonathoz:
-
6.3g étcsokoládé34 kcal
-
9 kcal
Összesen
320
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 174.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 719 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1274
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 393 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7099.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1677 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 2972 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.5 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 696.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2966 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 980 mg
-
Retinol - A vitamin: 2877 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1037 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
5093
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 evőkanál víz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 evőkanál narancslé
A tejszínkrémhez:
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
1 ek porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
A csokikrémhez:
-
10 dkg margarin
-
1 dl habtejszín
A bevonathoz:
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs héját és levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport. A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük, ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát. 200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, kb. 30x23 cm-es legyen a lap. Ha kihűlt, kettévágjuk.
- Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, az 1 dl tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. Az 5 dl tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixszel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém.
- Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk, pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskótalappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
- Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
- Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak. Narancshéjjal, ha maradt, díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x28
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 15579
- Feltöltés dátuma: 2017. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Mindig nehezen állok neki egy komolyabb süti elkészítésének. Sokkal előbb főzök, mint sütök. Most éppen a hangulatom olyan volt, hogy semmi sem akadályozott meg benne, hogy kreatív gondolatokkal álljak neki ennek a finomságnak. Az a kevés cukrászati múltam talán elő-előtör belőlem, és akkor tudok igazán szépet alkotni.