r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes-narancsos csokikocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

1274
Kalória
20.9g
Fehérje
83.4g
Szénhidrátok
98.3g
Zsír
174.2g
Víz
441.6g
Koleszterin
8.1g
Rost
51.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    393 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2972 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2877 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs héját és levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport. A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük, ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát. 200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, kb. 30x23 cm-es legyen a lap. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  2. Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, az 1 dl tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. Az 5 dl tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixszel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém.
  3. Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk, pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskótalappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  5. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak. Narancshéjjal, ha maradt, díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x28

Mindig nehezen állok neki egy komolyabb süti elkészítésének. Sokkal előbb főzök, mint sütök. Most éppen a hangulatom olyan volt, hogy semmi sem akadályozott meg benne, hogy kreatív gondolatokkal álljak neki ennek a finomságnak. Az a kevés cukrászati múltam talán elő-előtör belőlem, és akkor tudok igazán szépet alkotni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!