r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes-narancsos csokikocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •3 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    393 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2972 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2877 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs héját és levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport. A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük, ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát. 200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, kb. 30x23 cm-es legyen a lap. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  2. Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, az 1 dl tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. Az 5 dl tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixszel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém.
  3. Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk, pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskótalappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  5. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak. Narancshéjjal, ha maradt, díszíthetjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15686
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
Zsuzsamama56 322 recept

Mindig nehezen állok neki egy komolyabb süti elkészítésének. Sokkal előbb főzök, mint sütök. Most éppen a hangulatom olyan volt, hogy semmi sem akadályozott meg benne, hogy kreatív gondolatokkal álljak neki ennek a finomságnak. Az a kevés cukrászati múltam talán elő-előtör belőlem, és akkor tudok igazán szépet alkotni.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Címlapról ajánljuk

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!