r
Nosalty Logó

Tejszínes-túrós tank torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nicol
Tejszínes-túrós tank torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 10399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9736.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1917.1 g
  • Cukor
    1531 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 10399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojássárgáját habosra verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tojássárgás masszával. Tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
  3. Teljesen kihűtjük,3 részre vágjuk (3 tésztalap legyen),megtöltjük a krémmel és formázzuk. (A torony csak 2 tésztalapból van.)
  4. A krémnek összetörjük a túrót, és porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint előírás szerint elkészítjük, beleöntjük a tejszínbe, majd hozzákeverjük a túrót is. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. (A krémből hagyjunk meg annyit, hogy a formatortánkat még kívülről is be tudjuk velevonni (de csak nagyon vékonyan), mert csak így fog rátapadni a fondant.
  5. A fondanthoz a zselatint felmelegítjük 12 ek vízzel, hozzáadjuk a mézet és a margarint, és az egészet addig melegítjük, amíg ezek felolvadnak. Ha kész, beleöntjük az ételfestékkel elkevert porcukorba és összedolgozzuk. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ha túl lágy, tehetünk még bele porcukrot vagy 4-5 ek keményítőt (én vaníliás pudingport szórtam bele), de csak óvatosan, mert a hűtőben még keményedni fog. Inkább ragadjon, még utólag is lehet hozzágyúrni porcukrot. Végül kinyújtjuk és bevonjuk a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6166
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első formatortám, férjem szülinapjára készült. Egyik őrülete a repülők után a tankok, gondoltam meglepem egy ilyen tortával. Legközelebb talán megpróbálkozom a repülővel is, de ez könnyebbnek tűnt első nekifutásra... A krémet persze lehet variálni, nálunk a túrós a nyerő!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...