r
Nosalty Logó

Tejszínes spárgaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejszínes spárgaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 1420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

leves

galuska

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    4482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5343.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    3464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1069 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    5112 micro
  • β-karotin
    17929 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    8472 micro
Összesen 1420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

leves

galuska

Elkészítés

leves

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát félbevágjuk, és ferdén felszeleteljük, a karalábét vékony hasábokra, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát préseljük, a paradicsomot hámozás után a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
  2. A megmosott spárga végeit lepattintjuk, majd kb. három centis darabokra vágjuk, a fejrészét külön rakjuk.
  3. A vajon kevergetve kevés sóval és cukorral párolni kezdjük a zöldségeket a spárga fejek kivételével. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával és liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, felforraljuk, és belerakjuk a maradék spárgát, majd készre főzzük.
  5. Közben a vajból, lisztből, tojásból sóval galuskát készítünk, kicsit lágyabb legyen, mint ahogy azt szoktuk csinálni, nem tévedés a rétesliszt.
  6. Ha megpuhultak a zöldségek, egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe. Végül hozzáadjuk a tejszínnel elkevert petrezselymet, kiforraljuk, ha szükséges, után ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9483
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes spárgaleves
Katharosz 499 recept

Itt a spárga szezon, eddig nem nagyon jött be a családomnak, most újra próbálkozom, ez a finom leves nálunk bevált.

Hozzávalók

leves

galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...