Tejszínes spárgaleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
250g zöldspárga35 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
200g víz0 kcal
galuska
-
13g rétesliszt46 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g vaj54 kcal
Összesen
358
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
800g víz0 kcal
galuska
-
50g rétesliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
1420
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
35.4g zöldspárga5 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
6.4g karalábé1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
3.5g zöldpaprika1 kcal
-
7.1g főzőtejszín9 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
28.3g víz0 kcal
galuska
-
1.8g rétesliszt6 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 537.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 1278 micro
-
β-karotin 4482 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 2118 micro
Összesen
358
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5343.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 922 mg
-
Nátrium 3464 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2149.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2446 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 273 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1069 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 737 micro
-
α-karotin 5112 micro
-
β-karotin 17929 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2060 micro
-
Lut-zea 8472 micro
Összesen
1420
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
leves
-
2 csomag zöldspárga
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 kis db karalábé
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
2 dl főzőtejszín
-
4 dkg vaj
-
2 db leveskocka
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 csapott ek finomliszt
-
8 dl víz
galuska
Elkészítés
leves
- Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát félbevágjuk, és ferdén felszeleteljük, a karalábét vékony hasábokra, a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát préseljük, a paradicsomot hámozás után a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
- A megmosott spárga végeit lepattintjuk, majd kb. három centis darabokra vágjuk, a fejrészét külön rakjuk.
- A vajon kevergetve kevés sóval és cukorral párolni kezdjük a zöldségeket a spárga fejek kivételével. Ezután megszórjuk a fűszerpaprikával és liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük vízzel.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, felforraljuk, és belerakjuk a maradék spárgát, majd készre főzzük.
- Közben a vajból, lisztből, tojásból sóval galuskát készítünk, kicsit lágyabb legyen, mint ahogy azt szoktuk csinálni, nem tévedés a rétesliszt.
- Ha megpuhultak a zöldségek, egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe. Végül hozzáadjuk a tejszínnel elkevert petrezselymet, kiforraljuk, ha szükséges, után ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9483
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Itt a spárga szezon, eddig nem nagyon jött be a családomnak, most újra próbálkozom, ez a finom leves nálunk bevált.