Tejszínes pulykacomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g pulykafelsőcomb360 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g repceolaj22 kcal
-
100g tej56 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
528
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g pulykafelsőcomb1440 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2110
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
59.4g pulykafelsőcomb86 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.6g repceolaj5 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
14.9g főzőtejszín19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
125
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
528
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.2 g
Zsír
-
Összesen 114.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4654.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 2029 mg
-
Nátrium 1098 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 942.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2110
kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
2 szál rozmaring
-
3 db babérlevél
-
2 db zsálya
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek repceolaj
-
400 ml tej
-
250 g főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, majd egy csokorba kötjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körben megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszercsokrot és a citromhéjat, további kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és tejszínnel.
- Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 90 percig pároljuk.
- A húst kivesszük a serpenyőből, sütőlapra helyezzük. Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
- A mártást felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A fűszercsokrot és a citromhéjat kivesszük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6081
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom húsétel.