Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
28 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
20g póréhagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
1g só0 kcal
-
1 kcal
-
10g bacon40 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
0g habtejszín0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A körethez 1
-
60g zöldborsó49 kcal
-
100g kelkáposzta22 kcal
-
140g karfiol14 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g víz0 kcal
A körethez 2
-
100g kagylótészta371 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
A tálaláshoz
-
30g trappista sajt106 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
885
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
4g só0 kcal
-
3 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
0g habtejszín1 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A körethez 1
-
300g zöldborsó243 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
0 kcal
-
21g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A körethez 2
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
4421
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.3g póréhagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g zöldpaprika0 kcal
-
1.3g paradicsom0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g bacon3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9.9g csirkemellfilé12 kcal
-
0g habtejszín0 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
A körethez 1
-
4g zöldborsó3 kcal
-
6.6g kelkáposzta1 kcal
-
9.2g karfiol1 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19.8g víz0 kcal
A körethez 2
-
6.6g kagylótészta24 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj0 kcal
A tálaláshoz
-
7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
57
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3768.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 2333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1196.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 976 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 1817 micro
Összesen
885
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 313.3 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18841.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 536 mg
-
Kálcium 1725 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 873 mg
-
Foszfor 3976 mg
-
Nátrium 11667 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 5982.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1078 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 479 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 437 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2043 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 664 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 4880 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 9087 micro
Összesen
4421
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 34 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 db póréhagyma
-
75 dkg csirkemellfilé
A körethez 1
-
1 kis fej kelkáposzta
-
1 közepes fej karfiol
-
3 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A körethez 2
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A mirelit rózsáira szedett karfiolt egy lábasba tesszük, a mirelit zöldborsót is, és ebbe a lábasba tesszük bele a külső leveleitől és torzsájától megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát.
- Ellepésig felöntjük vízzel, beletesszük a köményt, szerecsendiót, sót, és kóstoljuk, majd puhára főzzük.
- Lábasban az olajon a reszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd ebbe puhára pároljuk még szintén fedő alatt a felkockázott baconszeleteket.
- Ebbe kerül bele a felcsíkozott vagy felkockázott csirkemellfilé, átpirítjuk fehéredésig, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát, a mirelit zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá (1-2 dl). Fedő alatt 150-160 fokon kis lángon főzzük, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük, kb. 40 percig, ekkor kiszedjük a paradicsomot és a zöldpaprikát, eddig kellett az íze miatt, - ha kész, a tejszínnel felöntve (tejszín és tejföl alaposan összekeverve), magasabb lángon keverés mellett összeforraljuk, készre főzzük (még most is kóstolunk, ha szükséges ízesítünk) majd melegen tartjuk.
- A tésztát lobogó, sós, kissé olajos vízben az előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk.
- Tálaljuk a tejszínes csirkemelles szószt a tésztával és a leszűrt zöldségekkel, megszórhatjuk reszelt sajttal, a zöldségeket petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10277
- Feltöltés dátuma: 2012. március 22.
Ajánló
Sok reszelt sajt, finom bort kínáljunk hozzá, vagy ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Csirkemelles szószt szerettem volna készíteni tésztával, de feltétlenül vártuk már a puhára párolt zöldségeket is. Nemsokára friss zöldségekből is el lehet készíteni. Gyors, finom ebéd.