r
Nosalty Logó

Tejszínes mustáros hús makarónival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Tejszínes mustáros hús makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4534 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2425 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    289 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  3. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, pirosaranyat, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
  6. A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
  7. Alaposan összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 533
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 85671
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Ajánló

Csirkehúsból is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű egytálétel, könnyen lehet melegíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...