r
Nosalty Logó

Tejszínes mascarpone torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
urbine75
Tejszínes mascarpone torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    504.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6137.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2560 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 6718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
  2. Három felé osztva, sütőpapírral bélelt tortaformába simítva kisütjük.
  3. A krémhez felverjük a tejszínt a mascarponéval és 3 ekporcukorral.
  4. Karamell: egy lábasban a kristálycukrot felolvasztjuk a vajjal, aranybarnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék porcukrot.
  5. A lapokat megkenjük a krémmel. Tetejére is krém kerül, majd rácsurgatjuk a karamellt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 137807
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
urbine75 11 recept

Megnéztem, mit találok a hűtőben, s így kreáltam ezt a tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...