r
Nosalty Logó

Tejszínes málnatorta

Erzso83
Tejszínes málnatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

715
Kalória
17g
Fehérje
70.3g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
183.1g
Víz
322.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
43.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 8566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére, oldalára

Összeállítás

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    508.5 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    3870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15623.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    4636 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    5870 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    2197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    750 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    2626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4233 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4666 micro
Összesen 8566 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket kezdjük el kemény habbá verni pici sóval, majd adagoljuk hozzá fele cukrot. A tojássárgájákat keverjük habosra a cukor másik felével, majd lazítsuk fel egy kis fehérjehabbal. A tojássárgájába keverjük bele az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport. Kissé ragacsos masszát kapunk. Ebbe keverjünk határozott mozdulattal 2-3 evőkanál habot, és végül keverjük bele a masszába a maradék fehérjehabot is.
  2. A sütőt melegítsük elő 180-200°C-ra, egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és süssünk a masszából 2 piskótát. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A málnát keverjük össze a cukorral és közepes lángon főzzünk belőle lekvárt. (ha nem puhulnak meg a magok, akkor szűrjük át).
  2. Tegyük félre egy kicsit hűlni, majd daraboljuk bele a fehér csokit és keverjük addig, amíg el nem olvad.
  3. Közben a leírás szerint készítsük el a zselatint. A megadott idő elteltével keverjük a zselatint a még meleg, de nem forró csokis lekvárba.
  4. Egy külön tálban keverjük habosra a tejfölt 2 kanál cukorral. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval.
  5. Adagoljuk a tejfölhöz a lekvárt és óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Tegyük a hűtőbe.

Tetejére, oldalára

  1. Miután összeállítottuk a tortát és pihent a hűtőben: A pudingot főzzük meg, még forrón keverjük bele a tejfölt és a margarint.
  2. Hűtsük langyosra a krémet és kenjük be vele a torta tetejét és oldalát. Tegyük hűtőbe néhány órát vagy egy éjszakát. Díszítsük tejszínhabbal és olvasztott fehér csokival.

Összeállítás

  1. A kihült piskótát vágjuk 2-2 részre. Főzzük össze sziruppá a vizet, a cukrot és a rumaromát, és ezzel locsoljuk meg a piskótát, utána kenjük rá a málnás krémet és állítsuk össze a tortát. Tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...