r
Nosalty Logó

Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3288 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5774 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    7544 micro
  • β-karotin
    19729 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    11860 micro
Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
  2. Pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább).
  3. A répát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk, hozzákeverjük a borsóhoz, kukoricához.
  4. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket úgy, hogy ropogósak, ressek maradjanak. (Kb. 5-8 perc.)
  5. Ha a hús megpuhult, hozzákeverjük a joghurtot és 1 púpos evőkanál lisztet.
  6. Elkeverjük, majd hozzáöntjük a zöldségeket, kb. 1 dl vízzel együtt (abból, amiben főttek a zöldségek).
  7. Most adjuk hozzá a fűszereket. Kb. 2 lapos ek. curry, 1 ek. rozmaring, 2 ek. oregano.
  8. Még egyszer összerottyantjuk az egészet, és a legvégén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lesz tőle, lehet még egy pici lisztet bele tenni.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9993
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy tésztával (ahogy én is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval
Az ördög szakácsnője 36 recept

Kedvenceim a zöldséges-szószos, csirkemellből készült ételek. Ez csak egy újabb variáció, ami különösen jól sikerült. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...