Tejszínes-görög citromos joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
100g görög joghurt103 kcal
-
157 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
13g citromlé3 kcal
A tetejére
-
21g citrom3 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
1g vaj6 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
650
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
800g görög joghurt824 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
-
100g citromlé22 kcal
A tetejére
-
170g citrom26 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
7g vaj50 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5199
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
16.4g tojás21 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29.8g görög joghurt31 kcal
-
18.6g növényi habtejszín47 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
A tetejére
-
6.3g citrom1 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
194
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
650
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 224.4 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1465 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5580.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 2241 mg
-
Nátrium 1818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 680 g
-
Cukor 421 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 502.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 1174 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2017 micro
Összesen
5199
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
22.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl növényi habtejszín
-
15 dkg porcukor
-
8 db lapzselatin
-
100 ml citromlé
A tetejére
-
1 db citrom
A tortaforma kikenéséhez
-
0.5 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
- A krémhez joghurtokat egy tálba öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
- A citromlevet felmelegítjük, és a megpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Atejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz. A kihűlt zselatinhoz két kanál krémet keverünk alaposan, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan a habverővel összedolgozzuk.
- Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A tetejére a citromot meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ezzel és a krémmel díszítjük a torta tetejét.
- Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 11176
- Feltöltés dátuma: 2012. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Zoli öcsém, és Anna lánya születésnapjára készítettem. Ez a torta egy friss, nem túl édes torta, de mivel az Öcsém állandó fogyókúrában van, gondoltam hogy egy kevésbé kalóriadús tortával lepem meg őket. Dorina unokahúgom azt mondta, hogy ezt a tortát ezentúl csak röviden a "finom tortának fogjuk hívni". Tény, hogy pillanatok alatt elfogyott.