Tejszínes-erdei gyümölcsös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
83g habtejszín243 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
6 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
21 kcal
-
13 kcal
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
605
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
300g erdei gyümölcs mix123 kcal
-
76 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3633
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
20.3g tojás26 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez és a díszítéshez
-
30.8g habtejszín90 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
18.5g erdei gyümölcs mix8 kcal
-
1.2g vaníliás pudingpor5 kcal
-
6.2g tortabevonó34 kcal
Összesen
224
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 115.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
605
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 255.5 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3437.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.4 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 695.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 984 mg
-
Retinol - A vitamin: 2077 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1518 micro
Összesen
3633
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez és a díszítéshez
-
1 csomag habfixáló
-
2 dl tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 g erdei gyümölcs mix
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Szépen összedolgozzuk.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét még bátran és erőteljesen, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy a szép laza tésztát összetörjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük (én 22 cm átmérőjűt használtam), és 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, de a tűpróba mindig segít ugye :) A kész tortalapot félretesszük hűlni.
- Következik a krém! A zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük (mint már említettem, én cukrászhabot használok, mert jobb a tartása, és nem utolsó sorban olcsóbb is :)), belekeverjük a vaníliás cukorral elkevert tejfölt, majd a zselatint is. Ízletes, könnyed krémet kapunk, aminek igen nehéz ellenállni - tapasztalatból mondom :)! Úgyhogy gyorsan be is tesszük a hűtőbe, hogy ne legyen szem előtt, no a zselatin is megtegye hatását.
- A gyümölcsöket nagyjából összetörjük egy villával (csak rusztikusan), majd egyszerűen összekeverjük a pudingporral! Ez szép "zselészerűvé" varázsolja a gyümit.
- Nincs más hátra, mint megtölteni a tortánkat: a piskótát kettévágjuk, megtöltjük egy réteg krémmel, majd a gyümölcs, majd még egy réteg krém. Rá a piskóta másik fele. Bevonjuk a maradék krémmel és már kész is! (Én olvasztott csokival és gyümölccsel díszítettem.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 47129
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Norasz
20 recept
Drága barátnőm születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Bevallom ez volt az első alkalom, hogy nem egy konkrét receptet bújva sütöttem, hanem saját intuíciómra hagyatkozva kreatívkodtam. Mondanom sem kell, hogy nagyobb sikere volt, mint eddig bármelyik sütimnek. Egyszerű, mutatós, nem túl tömény, bármilyen gyümölccsel elkészíthető sütemény! :)