r
Nosalty Logó

Tejszínes-epres túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
Tejszínes-epres túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 3485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 3485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. Piskótalaphoz a tojást kettéválasztjuk, és a sárgájákat habbá verjük a fele kristálycukorral. A fehérjéket is habbá verjük a másik fele cukorral. A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán átkeverjük egyszer-kétszer, majd a maradék habot és a lisztet lassan szórva lazán elkeverjük. Sütőpapíros sütőlemezen elkenjük, és világosbarnára sütjük 180 fokon.
  2. Míg hűl a lap, addig a túrót, porcukrot, egy citrom levét, héját, vaníliacukrot és a tejet elkeverjük egy merülő mixer segítségével. A tejszínt habbá verjük a habfixszel, és lazán összekeverjük a túróval.
  3. A piskótalapot kiszúrjuk egy tortakarika segítségével, és egy kis krémmel megkenjük. Egy sor epret a szélére felezve kirakunk. Erre jön a tortakarika-forma és bele a maradék túrókrém. Simára elkenjük, és hagyjuk pár órát dermedni a hűtőben.
  4. Kivágjuk a karikából, és feldíszítjük eprekkel és csokoládédíszekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2844
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ana Princely Cake 10 recept

Ez a torta egy családi kedvenc, szinte minden szülinapra kiegészítésként ott kell, hogy legyen nálunk. Persze, epret csak szezonban tudok rátenni, de befőtt őszibarackkal is nagyon finom, szinte öt perc alatt elszokott fogyni a tányérról:)

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...