Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
47g cukor181 kcal
-
37g finomliszt133 kcal
-
30 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
83g eper25 kcal
A díszítéshez
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
182 kcal
-
150g tej84 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g eper150 kcal
A díszítéshez
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
5656
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
8.9g tojás11 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20.2g habtejszín59 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
1.8g epres pudingpor7 kcal
-
12.1g tej7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
20.2g eper6 kcal
A díszítéshez
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
228
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1217.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
942
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 324 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7305.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 2065 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 573 mg
-
Foszfor 2822 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 645.8 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 925.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1709 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
5656
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
22 dkg finomliszt
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Az Angireceptje alapján elkészítjük a tortaalapot.
- A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük
- A cukorral megfőzzük az eper pudingot.
- Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a keményre vert tejszín 1/3-át lazán beleforgatjuk.
- Az eper szemeket megtisztítjuk, lecsumázzuk.
- Kb. 2/3-át félbe vágjuk, majd legyezőszerűen bevágjuk.
- A többit apró kockára vágjuk.
- Kétszer elvágjuk a torta alapot, az alsó lapra rákenjük a pudingos krém felét.
- Ráigazítjuk a következő lapot, a krém másik felét rákenjük.
- Az egész tortát bevonjuk félretett tejszínhabbal.
- A legyezőbe vágott eperszemekkel és a citromfű levélkékkel díszítjük.
- Tortapapírra helyezzük, tálalásig hűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18402
- Feltöltés dátuma: 2012. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Mostanáig a szakács társaim receptjeit próbálgattam, nektek köszönhetően elég sok új és finom étel került az asztalunkra. Többek között kipróbáltam a fenti tortaalap receptet is, nekem 180 fokon 50 perc alatt sült meg tűpróbáig! Persze sütője válogatja! Gondoltam, ezt az alapot ötvözöm az én Tavaszi ötletemmel. Gyönyörű, nagyszemű epreket találtam az üzletben, tudom, hogy ez még nem az igazi szabadföldi édes gyümölcs, de olyan gyönyörű volt, hogy nem tudtam neki ellen állni! Megosztom veletek, hátha ti is kedvet kaptok az elkészítéséhez!