r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta Olszné Ancitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5656 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    324 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7305.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.8 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5656 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az Angireceptje alapján elkészítjük a tortaalapot.
  2. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük
  3. A cukorral megfőzzük az eper pudingot.
  4. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a keményre vert tejszín 1/3-át lazán beleforgatjuk.
  5. Az eper szemeket megtisztítjuk, lecsumázzuk.
  6. Kb. 2/3-át félbe vágjuk, majd legyezőszerűen bevágjuk.
  7. A többit apró kockára vágjuk.
  8. Kétszer elvágjuk a torta alapot, az alsó lapra rákenjük a pudingos krém felét.
  9. Ráigazítjuk a következő lapot, a krém másik felét rákenjük.
  10. Az egész tortát bevonjuk félretett tejszínhabbal.
  11. A legyezőbe vágott eperszemekkel és a citromfű levélkékkel díszítjük.
  12. Tortapapírra helyezzük, tálalásig hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18402
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes epertorta Olszné Ancitól
Olaszné Anci 191 recept

Mostanáig a szakács társaim receptjeit próbálgattam, nektek köszönhetően elég sok új és finom étel került az asztalunkra. Többek között kipróbáltam a fenti tortaalap receptet is, nekem 180 fokon 50 perc alatt sült meg tűpróbáig! Persze sütője válogatja! Gondoltam, ezt az alapot ötvözöm az én Tavaszi ötletemmel. Gyönyörű, nagyszemű epreket találtam az üzletben, tudom, hogy ez még nem az igazi szabadföldi édes gyümölcs, de olyan gyönyörű volt, hogy nem tudtam neki ellen állni! Megosztom veletek, hátha ti is kedvet kaptok az elkészítéséhez!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...