r
Nosalty Logó

Tejszínes-cukkinis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-cukkinis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6210.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    2412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    723 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2604 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6823 micro
Összesen 2965 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet a tésztához, pici sóval.
  2. Serpenyőben megpirítjuk az olívaolajon ahúsos, kockára vágott bacont.
  3. Amig párolódik lereszeljük a cukkinit (ha zsenge akkor magjával együtt, ha már öregebb akkor anélkül).
  4. Majd a gombát is apróra vágjuk.
  5. Amikor a bacon kész, hozzátesszük a cukkinit, picit együtt pároljuk és a fokhagymát rázúzzuk. Só, bors, majd jöhet a gomba is.
  6. Amíg ezek így együtt puhulnak, elkészítjük a szószt.
  7. Egy kis tálba beleöntjük a tejszínt, beletesszük a tojás sárgáját, összekeverjük és végül a parmezán sajtot is hozzáadjuk. Sóval, ételízesítvel, és jó sok őrölt borssal fűszerezzük (ízlés szerint).
  8. Amikor a baconos-gombás cukkini alap kész, addigra a tészta is megfőtt, (ált. 8 perc, de én 6-7 perc között szoktam főzni), akkor a tésztát leszűrjük és hozzátesszük a raguhoz.
  9. Jól összekeverjük, majd mikor már a tészta átvette a ragu melegét, a tejszínes szószt is ráöntjük. Vigyázat! Nem szabad főzni, éppen hogy össze kell keverni, mert így lesz finom, majd a tejszín is felveszi a meleget.
  10. A legvégén apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és még melegében elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 656
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 284
  • Össznézettség: 217512
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 26.

Ajánló

Ha olaszosan akarjuk enni, akkor rukkola saláta és száraz fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hozzávalók mindig vannak a hűtőmben. Ez egy alapétel nálunk. Szoktam variálni, hússal, vagy csak carbonarasan, más zöldséggel, pl. spenót, kukorica, répa, és mindig nagyon nagy siker!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...