r
Nosalty Logó

Tejszínes csokitorta karamelldísszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes csokitorta karamelldísszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 4581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 4581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket.
  2. Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.
  3. Közben felverjük keményre a tejszínt a cukorral, és felolvasztjuk a csokoládét, amit óvatosan a tejszínhez keverünk, valamint teszünk bele még 1 kanál holland kakaóport is.
  4. Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát.
  5. Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek és szilárduljon a hab.
  6. Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb.105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
  7. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.(Tilos melegen ráönteni,mert feloldja a tejszínt és nem lesz szép fényes a bevonónk!!!)
  8. Pirított mogyorót teszünk körbe a a torta oldalára, majd karamellizált cukordísszel díszítjük, amelyet úgy készítünk, hogy felmelegítjük a cukrot, majd szilikonlapra csurgatunk belőle, amely ha megszilárdul, könnyen levehető és felhasználható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25049
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós édesség, aki szereti a tejszínes-csokis sütiket karamellel bolondítva, az imádni fogja.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...