Tejszínes csokitorta karamelldísszel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
6 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
44g habtejszín128 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
3 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
A bevonathoz
-
17 kcal
-
16g habtejszín46 kcal
-
19g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A díszítéshez
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
13g cukor48 kcal
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
46 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
350g habtejszín1022 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
23 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
A bevonathoz
-
137 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
150g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
7g zselatin24 kcal
A díszítéshez
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4581
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
17.5g tojás22 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
22.2g habtejszín65 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
6.4g csokoládé35 kcal
A bevonathoz
-
3.8g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
9.5g víz0 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
6.4g törökmogyoró40 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
Összesen
290
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 275 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4865.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 945 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 830 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510.8 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 650.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 806 mg
-
Retinol - A vitamin: 1689 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1291 micro
Összesen
4581
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
3.5 dl habtejszín
-
3 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A bevonathoz
-
6 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.3 dl habtejszín
-
1.5 dl víz
-
15 dkg cukor
-
7 g zselatin
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket.
- Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.
- Közben felverjük keményre a tejszínt a cukorral, és felolvasztjuk a csokoládét, amit óvatosan a tejszínhez keverünk, valamint teszünk bele még 1 kanál holland kakaóport is.
- Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát.
- Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek és szilárduljon a hab.
- Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb.105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
- Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.(Tilos melegen ráönteni,mert feloldja a tejszínt és nem lesz szép fényes a bevonónk!!!)
- Pirított mogyorót teszünk körbe a a torta oldalára, majd karamellizált cukordísszel díszítjük, amelyet úgy készítünk, hogy felmelegítjük a cukrot, majd szilikonlapra csurgatunk belőle, amely ha megszilárdul, könnyen levehető és felhasználható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25049
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Finom, mutatós édesség, aki szereti a tejszínes-csokis sütiket karamellel bolondítva, az imádni fogja.