r
Nosalty Logó

Tejszínes csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Tejszínes csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    914 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 3618 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

  1. Egy dagasztó tálba mérjük az összes hozzávalót kivéve a kakaóport, az élesztőt felfuttatjuk a tejben 10 perc alatt, majd ezt is hozzáadjuk és alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
  2. Az egyik tésztához 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport gyúrunk hozzá, 1 evőkanál tejjel.
  3. A másik tésztához 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport gyúrunk, 2 evőkanál tejjel, tehát ez sötétebb színű lesz, a harmadik tésztát nem színezzük, simán így hagyjuk. Mindhárom tésztát 30 percet kelesztjük.
  4. Amikor megkeltek, enyhén lisztezett felületre borítjuk és egyesével egyforma méretűre nyújtjuk őket, majd egymásra helyezzük és együtt is nyújtunk még rajta egy kicsit, hogy jól összetapadjanak, lazán feltekerjük, körülbelül a sütőforma méretre igazítjuk. Konyhapulton még 40 percet kelesztjük.
  5. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, ha megkelt a tészta felvert tojással lekenjük a tetejét és alsó felső sütési módban 30-35 perc alatt készre sütjük, ha nagyon barnul a teteje, alufóliával letakarjuk. Rácson hagyjuk kihűlni és csak akkor szabad szeletelni, ha teljesen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csíkos kalács
Hajni pöttyös konyhája 10 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...