r
Nosalty Logó

Tejszínes-chilis mártásos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tejszínes-chilis mártásos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd a forgóknál félbevágjuk.
  2. A pórétmegtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük, és durva darabokra vágjuk.
  3. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát durva kockákra vágjuk.
  4. Hagymát és fokhagymát az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a porét, és további 1-2 percig dinszteljük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  5. Felöntjük a levessel, chiliszósszal, paradicsommal és tejszínnel. Felfőzzük, majd lefedve kb. 5 percig főzzük.
  6. A húst sóval és a chiliporral bedörzsöljük, egy tűzálló tálba rendezzük, majd ráöntjük a mártást.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 705
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32745
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom húsétel. Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt rizzsel, burgonyapürével.  

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...