r
Nosalty Logó

Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Gombaragu

Rizsgolyó

Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Gombaragu

Rizsgolyó

Összesen 2467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Gombaragu

Rizsgolyó

Összesen 167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 2467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Gombaragu

Rizsgolyó

Elkészítés

Gombaragu

  1. Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal, pici őrölt köménnyel és petrezselyemmel ízesítjük, majd aláöntünk egy kis fehérbort.
  2. Fedő alatt pároljuk, közben vízzel folyamatosan pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
  3. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadunk egy kis őrölt pirospaprikát, és tejszínnel sűrűsítjük.

Rizsgolyó

  1. A főtt rizshez hozzáadunk egy tojást, egy kis tejfölt, sóval és fokhagymával ízesítjük, és liszttel, valamint zsemlemorzsával dúsítjuk.
  2. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá a lisztből vagy zsemlemorzsából, ha viszont túl kemény, lágyítsuk tejföllel a masszát.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban sütjük ki.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3662
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-boros gombaragu rizsgolyóval
Thisandthat 161 recept

Volt itthon maradék főtt rizs, amit nem szerettem volna kidobni, így rizsgolyókat készítettem belőle, amihez nagyon jól illett ez a fehérboros gombaragu. Próbáljátok ki ti is! :)

Hozzávalók

Gombaragu

Rizsgolyó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...