r
Nosalty Logó

Tejfölös-zöldséges krumplileves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Tejfölös-zöldséges krumplileves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

525
Kalória
12.6g
Fehérje
61.2g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
492.1g
Víz
66.5g
Koleszterin
9.6g
Rost
12.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    668 micro
  • β-karotin
    2903 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    984.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1336 micro
  • β-karotin
    5807 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 1051 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A burgonyát és a zellertkockázzuk, a többit karikázzuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk. A paradicsomot isfélbevágjuk. A letisztított hagyma héját lehántjuk, félbevágjuk, de nem aprítjuk fel.
  3. Egy lábasban felhevítjük a libazsírt, először a gombát forgatjuk bele és addig pirítjuk, míg levet nem enged. Borsozzuk, hozzáadjuk a köményt.
  4. Ekkor a többi zöldséget is beleöntjük a lábasba, a krumplit is. Kb. 5 percig magas hőmérsékleten,kicsit pirítva pároljuk őket, meghintjük a liszttel és a fűszerpaprikával, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk (én tettem bele zöldséges ételízesítőt is), hozzáadjuk a fűszereket a durvára aprított petrezselyemmel együtt, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
  5. Ekkor redukáljuk a hőmérsékletet, és lassú tűzön pároljuk készre. Miután elzártuk a gázt, lazán belekeverjük a tejfölt, a lábast lefedjük és megvárjuk, míg a tejföl megkocsonyásodik.
  6. Tálalás előtt kiszedjük a paprikát, hagymát, és a paradicsomhéjat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Szakácsoldalam is bizonyítja, hogy nagyon szeretjük a levest. Ez alól a jó öreg krumplileves sem kivétel! Remekül lehet variálni; jó az úgy teljes egyszerűségében, mint "gazdagítva" is. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!