r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös zöldbableves egy kis kaporral megbolondítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5361 micro
  • β-karotin
    13102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    4162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    4236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5646 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    21444 micro
  • β-karotin
    52407 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    5295 micro
Összesen 2200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagy lábosban pici olajon feltesszük párolódni.
  2. A zöldségeket, a virslit és a kolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig közepes kockákra daraboljuk. A zöldbabról leöntjük a levét, és egy tálban félretesszük. A friss petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Amikor a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáöntjük a zöldségeket, rádobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és lefedve egy pár percig még együtt is pároljuk őket.
  4. Ezután felöntjük 2-3 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük (én itt csak ételízesítőt és egy kis borsot használtam, de ételízesítő helyett lehet sót is, ki melyiket részesíti előnyben), és hagyjuk főni.
  5. Amikor a zöldségek egy kicsit puhultak, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, és tovább főzzük.
  6. Kiveszünk egy nagyobb darab répát, és megnézzük. Ha a répa már majdnem puha, akkor beletesszük a levesbe a zöldbabot, a virslit, meghintjük egy csipet kaporral (ha van friss kaprunk, annál jobb, nekem csak szárított volt itthon), és az egészet készre főzzük.
  7. Ha a levesünk megfőtt, akkor a tejfölből és egy kevés pirospaprikából (szándékosan nem használtam lisztet) habarást készítünk. (Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy a tejfölhöz hozzákeverek kb. egy kávéskanálnyi pirospaprikát, valamint a levesből is egy merőkanálnyit, és ezt keverem bele a levesbe.) Ha ezzel megvagyunk, akkor még rottyantunk egyet a levesen, és már készen is vagyunk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9021
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám készítette nekünk ezt a levest, amikor még kicsik voltunk, és erről a levesről mindig a falun töltött nyári vakációk jutnak az eszembe. Gondoltam hát nosztalgiázok egy kicsit, és elkészítem én is az én szájízemre igazítva és felturbózva kicsit :) A férjemnél is és a kisfiamnál is nagy sikert aratott az étel :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...