r
Nosalty Logó

Tejfölös vágott bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Tejfölös vágott bableves
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    6613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2297 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    4055.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    10206 micro
  • β-karotin
    26452 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5063 micro
Összesen 1316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldséget és a répát, vöröshagymát meghámozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, olajon dinsztelni kezdjük. A répát, fehérrépát félkarikára vágjuk, és hozzáadjuk.
  2. Legalább 15 percig kis lángon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a fokhagymát fokhagymanyomón át hozzáadjuk, beletesszük a megtisztított és apróra vágott babot, még pár percig dinszteljük. Majd felöntjük 2.5 l vízzel.
  3. A petrezselymet és a zellerzöldet apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Kb fél óra alatt a zöldségek megpuhulnak. Egy késhegynyi őrölt köményt adunk hozzá.
  4. A tejfölből, fűszerpaprikából és 3 ek lisztből, 0.5 l vízből csomómentes habarást készítünk, és a leveshez öntjük. Gyakori kevergetés mellett újra forraljuk.
  5. A tojást elkeverjük 3 ek liszttel, sóval, ha túl sűrű kevés vizet adhatunk hozzá, galuska állagot kell kapnunk.
  6. A forrásban lévő levesbe nokedliszaggatón keresztül a leveshez adjuk. Pár perc alatt készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 25430
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

A tárkony szerintem jól illene ehhez a leveshez, de sajnos nem volt itthon, így nem tudtam letesztelni. Legközelebb azonban egy csipet tárkonnyal készítem el, illetve egy kevés citromlével. A tejfölös levesek többségéhez ez a két hozzávaló (mértékkel) jól illik. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss sárgahüvelyű vágott babot és friss zöldségeket használtam hozzá. Finom, friss, nyári leves, de télen is gyakran készítem mirelit zöldbabból, de a friss zsenge természetesen egészen más :)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...