r
Nosalty Logó

Tejfölös-kolbászos húsrolád

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dömi
Tejfölös-kolbászos húsrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Kolbászhúshoz

Összesen 1357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Kolbászhúshoz

Összesen 5417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húshoz

Körethez

Kolbászhúshoz

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14811 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3342 mg
  • Nátrium
    9018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3804 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 5417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Kolbászhúshoz

Elkészítés

Húshoz

  1. Elkészítjük a kolbászhúst. (A hozzávalókat jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek. Lehet előre is elkészíteni, akár többet is, és kisebb adagokban lefagyasztani, hogy ha kell, elő lehessen venni. Én is így szoktam csinálni!)
  2. Felszeleteljük a tarját, kiklopfoljuk minél nagyobbra, hogy könnyebb legyen a töltés.
  3. A hagymát felszeleteljük.
  4. Kiterítünk egy szelet husit, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk (csak óvatosan, mert a kolbászhús sós), majd rákenjük a kolbászhúst, rakunk rá hagymaszeleteket, és feltekerjük.
  5. Tepsibe tesszük egymás mellé a húsroládokat. Megkenjük tejföllel.
  6. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük.
  7. Míg sül a hús, addig elkészítjük a rizibizit, és a sonkás kelt.
  8. Utóbbihoz a sonkát és a kelt körömnyi darabokra vágjuk. Majd kevés olajon a sonkát, az összezúzott fokhagymával megpirítjuk.
  9. Kiszedjük a sonkát, és a megmaradt olajban a kelt is megpároljuk kevés húslevessel, vagy vízzel, de ne legyen teljesen puha, maradjon kicsit ropogós.
  10. Majd belekeverjük a sonkát, és azonnal tálaljuk. Ezért csak akkor készítsük el, ha már minden elkészült!
  11. Visszatérve a húshoz. Ha letelt az 1 óra, levesszük róla a fóliát, és mindegyik roládra teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3277
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A véletlen műve! Töltött dagadót akartunk csinálni, csak véletlen tarját vettünk elő a fagyasztóból, és ezt találtuk ki belőle. :)

Hozzávalók

Húshoz

Körethez

Kolbászhúshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...