Tejfölös-kolbászos húsrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dömi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húshoz
-
125g sertéstarja233 kcal
-
63g kolbász283 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Körethez
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g zöldségkeverék27 kcal
-
75g rizs269 kcal
Kolbászhúshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
1g só0 kcal
-
4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
Összesen
1357
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húshoz
-
500g sertéstarja930 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Körethez
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g zöldségkeverék108 kcal
-
300g rizs1074 kcal
Kolbászhúshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
5g só0 kcal
-
14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
Összesen
5417
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Húshoz
-
17.5g sertéstarja33 kcal
-
8.8g kolbász40 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
7g tejföl14 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Körethez
-
17.5g kelkáposzta4 kcal
-
3.5g gépsonka5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.3g zöldségkeverék4 kcal
-
10.5g rizs38 kcal
Kolbászhúshoz
-
17.5g darált sertéshús32 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
191
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3702.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 835 mg
-
Nátrium 2255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 395.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
1357
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.6 g
Zsír
-
Összesen 303.5 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14811 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 1572 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 501 mg
-
Foszfor 3342 mg
-
Nátrium 9018 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1582.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1129 micro
-
Kolin: 840 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 3804 micro
-
β-crypt 311 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
5417
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Húshoz
-
50 dkg sertéstarja
-
2 közepes db vöröshagyma
-
200 g tejföl
-
15 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Körethez
Kolbászhúshoz
-
0.5 kg darált sertéshús
-
0.5 dkg só
-
0.5 dkg fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
0.5 dkg fokhagyma
Elkészítés
Húshoz
- Elkészítjük a kolbászhúst. (A hozzávalókat jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek. Lehet előre is elkészíteni, akár többet is, és kisebb adagokban lefagyasztani, hogy ha kell, elő lehessen venni. Én is így szoktam csinálni!)
- Felszeleteljük a tarját, kiklopfoljuk minél nagyobbra, hogy könnyebb legyen a töltés.
- A hagymát felszeleteljük.
- Kiterítünk egy szelet husit, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk (csak óvatosan, mert a kolbászhús sós), majd rákenjük a kolbászhúst, rakunk rá hagymaszeleteket, és feltekerjük.
- Tepsibe tesszük egymás mellé a húsroládokat. Megkenjük tejföllel.
- Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük.
- Míg sül a hús, addig elkészítjük a rizibizit, és a sonkás kelt.
- Utóbbihoz a sonkát és a kelt körömnyi darabokra vágjuk. Majd kevés olajon a sonkát, az összezúzott fokhagymával megpirítjuk.
- Kiszedjük a sonkát, és a megmaradt olajban a kelt is megpároljuk kevés húslevessel, vagy vízzel, de ne legyen teljesen puha, maradjon kicsit ropogós.
- Majd belekeverjük a sonkát, és azonnal tálaljuk. Ezért csak akkor készítsük el, ha már minden elkészült!
- Visszatérve a húshoz. Ha letelt az 1 óra, levesszük róla a fóliát, és mindegyik roládra teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3284
- Feltöltés dátuma: 2013. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dömi
19 recept
A véletlen műve! Töltött dagadót akartunk csinálni, csak véletlen tarját vettünk elő a fagyasztóból, és ezt találtuk ki belőle. :)